UFC

Luke Rockhold spreman je za nastup na UFC 298: ‘Ostao sam spreman, nikada ne znate s mojom kujicom Paulom Costom‘

Luke Rockhold (lijevo) i Craig Jones (desno)

 Instagram (luke Rockhold)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije napustio je UFC još 2022. godine

Mnogi se i dalje pribojavaju mogućnosti da Paulo Costa otkaže svoj nastup na UFC 298 eventu. Brazilac je izgradio reputaciju nepouzdanog borca i osobe, pa fanovi s razlogom bivaju skeptični po pitanju meča između njega i Roberta Whittakera.

Costi i Whittakeru preostalo je odraditi službeno i ceremonijalno vaganje, a sutra navečer na rasporedu je UFC 298 event. Dakle, vaga je još jedina prepreka ka novom Costinom nastupu, ali nerijetko vaga bude kobna za mečeve koje željno iščekujemo.

Nadajmo se ipak kako će sve proći u najboljem redu, jer ukoliko bi Costa otpao s programa UFC 298 eventa, organizatori bi jako teško pronašli zamjenu, odnosno borca koji bi pristao uskočiti samo dan uoči eventa. Gotovo nemoguće je odraditi kompletnu proceduru zamjene borca u tako kratkom periodu, ali jedan borac ipak je u pripravi ako UFC zatreba zamjenu.

Radi se o vjerovali ili ne, Lukeu Rockholdu. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije posljednji nastup u UFC-u odradio je još u osmom mjesecu 2022. godine. Upravo Costa porazio je Rockholda u njegovom oproštajnom nastupu, a Luke se ujedno i oprostio od sporta nakon tog meča.

U mirovini nije dugo izdržao i krajem četvrtog mjeseca prošle godine ponovno je stupio u borilište. Rockhold je nastupio na BKFC-ovom eventu i borio se protiv Mikea Perryja. Nije se Rockhold dobro snašao u boksu bez rukavica, Perry mu je polomio nekoliko zuba i Rockhold se predao u drugoj rundi. Nije Luke nastupao nakon toga, ali putem svog korisničkog računa na Instagramu, Rockhold je otkrio kako je spreman zamijeniti Costu, ako bude potrebe za time.

‘‘Zaključio sam da bih trebao ostati u formi ovaj tjedan. Nikada ne znate kada se mojoj kujici Paulu Costi može dogoditi da ne pronađe svoja m**a tijekom ‘fight weeka‘. Ne zaboravi skinuti kilažu. Bit ću tu ako me zatrebate.‘‘, poručio je Rockhold, priložio je nekoliko fotografija, kao i snimku završnice meča između njega i Coste.

Mnogi se nerado prisjećaju tog trenutka. Bio je to poprilično bizaran i ogavan potez Lukea Rockholda. Svoje krvavo lice doslovno je trljao od Costino kako bi i Costa meč završio licem oblivenim krvlju.

Rockhold nas je podsjetio i kako su on i Robert Whittaker imali ugovoren meč još 2018. godine, a trebali su se boriti na UFC 221 eventu. Whittaker je tada bio prvak UFC-ove srednje kategorije, ali zbog infekcije stafilokokom, morao je otkazati svoj nastup. Uskočio je Yoel Romero, ulog je bila privremena titula prvaka u srednjoj kategoriji, a slavio je Romero nokautom u trećoj rundi. ‘‘Interim‘‘ pojas ipak nije dobio jer je pao vagu i nije bio u mogućnosti osvojiti pojas.

Linker
05. travanj 2024 14:34