UFC

(VIDEO) ‘Zaspao je‘ od dosade dok Topuria priča: ‘Starac‘ Volkanovski oduševio je na konferenciji za medije

Volkanovski i Topuria | Volkanovski ‘‘spava‘‘

 Screenshot (instagram, Mma Fighting)
Prvak UFC-ove perolake kategorije sjajno je odradio veliku konferenciju za medije

Ilia Topuria silno pokušava postati novom UFC-ovom megazvijezdom. Španjolsko-gruzijski borac ovaj vikend imat će priliku postati UFC-ovim prvakom perolake kategorije, ali osim nastupima u kavezu, Topuria se pokušava iskazati i za mikrofonom.

Talentirani 27-godišnjak predstavlja se kao maksimalno samouvjeren tip koji je bolji od svih ostalih boraca u kategoriji. ‘‘Trash talk‘‘ nije mu stran i na taj način pokušava ‘‘ući u glavu‘‘ svojim protivnicima. No, to mu ovaj put nije pošlo za rukom.

Sinoć je održana konferencija za medije uoči UFC 298 eventa, a možemo slobodno reći kako je Alexander Volkanovski apsolutno dominirao tom pressicom. Prvak UFC-ove perolake kategorije nije se dao isprovocirati, u potpunosti je pridobio publiku i oduševio je svojom ‘‘predstavom‘‘.

35-godišnji ‘‘Volk‘‘ nosi se s kritikama na račun svojih godina, a sam Topuria nerijetko ističe kako je Volkanovski ‘‘prestar‘‘ i ‘‘vrijeme je da izgubi pojas‘‘. Volkanovski se odlučio našaliti na račun takvih kritika i na konferenciji za medije pojavio se u ulozi starca. Sudeći po stilu odijevanja, činilo se da je na pozornicu uistinu stupio starac u poznim životnim godinama, ali to je bio Alexander Volkanovski, spreman našaliti se na svoj račun te pritom isprovocirati Topuriu.

‘‘Samo sam se htio malo zabaviti. Morate učiniti nešto takvo i za publiku. Svima se svidjela odjeća i htio sam odraditi sve to i uživo.‘‘, rekao je Volkanovski kojeg smo nedavno vidjeli u sličnoj ulozi u sklopu šaljivog videa koji je snimio ususret ovom eventu.

Ilia Topuria ostao je ozbiljan unatoč svemu i pokušavao je zadržati svoj samouvjereni, povremeno i bahati pristup. Sve to dovelo je do gromoglasnih zvižduka kad god bi se Topuria oglasio za mikrofonom, a izazivaču se nisu svidjele takve reakcije.

‘‘Začepite! Začepite!‘‘, vikao je Topuria, a zatim se okomio i na Volkanovskog: ‘‘Vidiš li kako se možeš obući? Već znaš što će se dogoditi. Došao si po svoje umirovljenje. Pogledaj se kako izgledaš u ulozi starca.‘‘, rekao je Topuria.

Silno se Topuria trudio isprovocirati Volkanovskog tijekom konferencije za medije, ali nije mu išlo. Volkanovski je u jednom trenutku čak i zaspao, točnije, pretvarao se da spava slušajući ‘‘dosadnog‘‘ Topuriju. Paulo Costa odlučio se priključiti cjelokupnoj predstavi i on je bio taj koji je ‘‘probudio‘‘ tog ‘‘uspavanog starca‘‘.

Interesantna situacija nastala je u trenucima dok je Volkanovski objašnjavao kako se pojas ‘‘mora zaslužiti‘‘. Prvak je istaknuo kako je Topuria prije nekoliko dana iskoristio priliku slikati se s pojasom, a zatim je reagirao Topuria tako što je ‘‘ukrao‘‘ pojas koji se nalazio ispred Volkanovskog. Nastalo je kraće sučeljavanje, a Volkanovski je ubrzo poručio:

‘‘Kao što rekoh: iskoristi priliku sada, jer više nikada nećeš vidjeti taj pojas. Ne dok ti ja ne održim lekciju. Jednog dana možda postaneš prvakom. Prvo ću te ja pretući, naučit ćeš lekciju, a možda se uspiješ vratiti nakon toga. Sve do tada, miči ruke s mog pojasa.‘‘, poručio je Volkanovski.

Sve to podsjetilo je na konferenciju za medije uoči meča između Conora McGregora i Josea Alda. Irac je tada preoteo pojas Aldu, ali Brazilac je reagirao puno burnije nego Volkanovski.

Kompletna priča podsjeća na 2015. godinu, odnosno na Alda i McGregora. S jedne strane imamo dugogodišnjeg dominantnog prvaka, a s druge strane kaveza naći će se mladi, ‘‘gladni‘‘ izazivač s potencijalom da postane zvijezda. Može li Topuria završiti posao na isti način kao McGregor, saznat ćemo u nedjelju ujutro.

Zanimljivo je da su sučeljavanja boraca prošla mirno, a Topuria je poručio Volkanovskog kako ga ‘‘cijeni kao osobu i borca, ali jednostavno se bori za svoj snove.‘‘

Najbolje trenutke sinoć održane konferencije za medije možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 01:45