UFC

‘Shogun‘ Rua nastupit će na UFC-ovom eventu u Brazilu: UFC ipak neće vratiti Machidu za taj meč

Mauricio ‘Shogun‘ Rua

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
40-godišnji brazilski borac tražit će prekid gubitničke serije

Sjajan event pružit će nam UFC početkom sljedeće godine, točnije 21. siječnja (1. mjesec) 2023. UFC 283 event održat će se u Brazilu, a UFC se vraća u Brazil prvi put nakon 14. ožujka (3. mjesec) 2020. godine i posljednjeg eventa prije pauze koja je uslijedila zbog koronavirusa.

Brandon Moreno i Deiveson Figueiredo borit će se po četvrti put za titulu prvaka UFC-ove muha kategorije, ali još nije poznato hoće li to biti ujedno i glavna borba večeri. Najavljeni su još neki mečevi poput onog između Gregoryja Rodriguesa i Brada Tavaresa, a ruski MMA reporter Alex Behunin tvrdi kako će se i legendarni Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua boriti na tom eventu.

Poznato je i s kime će se ‘‘Shogun‘‘ boriti. Ukrajinski poluteškaš Ihor Potieria (18-3-0) bit će njegov sljedeći protivnik. Potieria je prošle godine preko DWCS-a osigurao ugovor s UFC-om, a debi je odradio krajem sedmog mjeseca ove godine. Nicolae Negumereanu ga je pobijedio prekidom u drugoj rundi i 26-godišnji Ukrajinac tražit će prvu UFC pobjedu protiv legendarnog Rue.

‘‘Shogun‘‘ je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza. Paul Craig pobijedio ga je u 11. mjesecu 2020. godine, tehničkim nokautom u drugoj rundi, a Ovince Saint Preux slavio je podijeljenom sudačkom odlukom u petom mjesecu ove godine.

Rua pobjedu čeka od sedmog mjeseca 2020. godine, a činjenica je kako se 40-godišnjaku bliži kraj karijere. Proteklog tjedna imali ste prilike čitati kako je Jorge Guimaraes, menadžer Lyota Machide istaknuo kako je kontaktirao UFC u vezi uparivanja Machide i ‘‘Shoguna‘.

‘‘Kada sam čuo da ‘Shogun‘ radi svoju posljednju borbu u Riu, odmah sam nazvao Huntera Campbella i ponudio trilogiju protiv Lyota. Hunter mi je rekao da su prvotno imali na umu upariti ‘Shoguna‘ s nekim poput Tysona Pedra, no svidjela mu se moja ideja i rekao je da će razgovarati s Danom. Nema uopće sumnje da bi brazilska publika željela gledati taj meč. Dva prvaka, dvije legende ovog sporta. ‘Shogun‘ je već ‘Hall Of Famer‘, a i Lyoto to zaslužuje‘‘, rekao je Guimares za Sherdog.

Bio bi to treći međusobni obračun dvojice legendi, a obojica su upisali po jednu pobjedu. Ipak, čini se kako UFC neće vratiti Machidu, čak niti za jednu borbu pred brazilskom publikom. Machida od kraja 2018. godine nastupa pod okriljem Bellatora, a trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza. Teško je UFC-u pronaći smisao u vraćanju 44-godišnjeg borca na samom zalasku svoje karijere.

Linker
27. travanj 2024 02:34