UFC

‘Ma kakav Miočić, izgubio sam interes za njim. Želim gledati Jonesa protiv ovog čovjeka!‘

Stipe Miočić

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Dana White ranije je izjavio da je plan opet ugovoriti tu borbu

Tom Aspinall svojom je briljantnom izvedbom učinio da bivši prvak Henry Cejudo izgubi interes za borbu Jona Jonesa i Stipe Miočića. Prvak u teškoj kategoriji Jones trebao je odraditi svoju prvu obranu naslova protiv Miočića prošle subote na UFC-u 295, ali borba je otkazana zbog ozljede "Bonesa".

Promocija je odlučila ugovoriti borbu Aspinalla i Sergeja Pavloviča za privremeni pojas kraljevske kategorije, borbu u kojoj je Britanac osvojio tron nokautom u prvoj rundi te ušutkao mnoge koji su u ovoj borbi vidjeli Rusa kao velikog favorita zbog njegove nadljudske snage. Budući da Aspinall izgleda tako impresivno, Cejudo je spreman vidjeti ga u oktogonu protiv najvećeg borca svih vremena.

"Takav Tom Aspinall, koji je u stanju učiniti ovo nekome poput Pavloviča koji ima samo jedan poraz, 19 pobjeda, 15 nokautom, to govori puno. Sad me zanima ovo: Što je sljedeće za tipa poput Toma Aspinalla? Kako će se on nositi protiv tipa kao što je Jon Jones? Kako će protiv Stipe Miočića? Samo će vrijeme pokazati", rekao je, a zatim marginalizirao najvećeg teškaša svih vremena.

"Ma kakav Miočić, izgubio sam interes za njim. Zašto? Jer ova borba, saga Jonesa i njega traje već nekoliko godina te sam izgubio interes. Ali taj novi klinac u bloku, Tom Aspinall, oko kojeg su ljudi super zainteresirani, koji ima nokautersku moć i agilnost - podsjeća me na Ciryla Ganea, ali s većom snagom. On je super, super opasan i želim vidjeti da se upravo on bori s Jonesom, a ne Miočić."

Aspinall je prozvao Jonesa nakon njegove pobjede. Međutim, izvršni direktor UFC-a Dana White ranije je izjavio da je plan ponovno ugovoriti borbu Miočića i Jonesa kada se potonji vrati nakon ozljede, a pobjednik bi se po toj logici trebao boriti protiv Engleza. Što se kaže, živi bili pa vidjeli.

Linker
27. travanj 2024 01:34