UFC

Sonnen pokušao dokučiti gdje je pogriješio Sergei Pavlovich: ‘Nismo očekivali da će Aspinall ovo učiniti‘

 Tom Aspinall vs. Sergei Pavlovich 

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Aspinall se ipak pokazao kvalitetnijim borcem, tako da UFC sada ima novog privremenog prvaka u teškoj kategoriji

Puno je onih koji su uoči meča za privremenu titulu u teškoj kategoriji protiv Toma Aspinalla favorizirali Sergeija Pavlovicha, odnosno možda malo i neosnovano podcijenili novog prvaka. Nokautom je Aspinall slavio već za manje od 90 sekundi, čime je poslao jasnu poruku ostatku kategorije.

Očekivao se ipak teži meč za obojicu, no za Aspinalla to nije bilo tako. Chael Sonnen je pokušao doći do toga gdje je Pavlovich napravio grešku koja ga je koštala poraza u ovom meču:

‘‘Jedna stvar koju nismo vjerovali jest da će Aspinall razmjenjivati udarce s njim u centru kaveza. Govorili smo da bi bio budala ako to napravi. No, on je ušao i u sred kaveza razmjenjivao s Pavlovichem, a onda ga je i ugasio. To je bilo dosta iznenađujuće‘‘, rekao je Sonnen na svom YouTube kanalu.

‘‘Ako ste mladi borac i ako ovo gledate, želim da zapamtite jednu stvar. Najbolji napad je dobra obrana. Tom je bio prvi u posljednjih sedam borbi koji nije osjetio Sergejevu snagu, a to je zato što mu nije dopustio da ga pogodi. Sergei nije bacio niti jedan udarac jer se branio. Napad je najbolja obrana!‘‘, zaključio je Sonnen.

Nakon poraza od Alistaira Overeema, Pavlovich je zaredao šest pobjeda i to prekidom. Aspinall se ipak pokazao kvalitetnijim borcem, tako da UFC sada ima novog privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Kada će se boriti za ‘‘pravi‘‘ pojas, to je sada već teško pitanje. Dosta je izgledno da će čekati jedan duži vremenski period, osim ako se nešto ne promijeni.

Linker
26. travanj 2024 18:54