UFC

Mackenzie Dern promijenila je dvoranu tijekom priprema za meč: ‘Cejudo mi je bio trening partner, on je moje veličine‘

Mackenzie Dern i Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
30-godišnja brazilsko-američka borkinja večeras će tražiti najveću pobjedu u dosadašnjoj MMA karijeri

Važan meč čeka Mackenzie Dern večeras na UFC 295 eventu. Talentirana brazilsko-američka borkinja već neko vrijeme nalazi se unutar top 10 izazivačica slamka kategorije, ali nikako ne uspijeva napraviti dodatni iskorak ka vrhu kategorije.

Dern pobjeđuje u mečevima protiv borkinja koje ne pripadaju samom vrhu, ali elitne izazivačice uglavnom pobjeđuju nju. Jessica Andrade bit će njena današnja protivnica na UFC 295 eventu, a dobra je to prilika za Mackenzie da se probije unutar top 5.

Naime, Andrade je trenutno peta u poretku izazivačica, ali u posljednja tri meča upisala je tri poraza prekidom. Treba ipak naglasiti da je gubila od Erin Blanchfield, Yan Xiaonan i Tatiane Suarez, a sve tri su fantastične borkinje. Dok će Andrade tražiti povratak pobjedama, Dern će protiv bivše prvakinje tražiti najveću pobjedu u dosadašnjoj MMA karijeri.

Tijekom priprema za ovaj meč, Dern je naišla na određeni problem. RVCA dvorana u kojoj je trenirala nažalost se zatvorila i Dern je trebala novo utočište. Pronašla ga je u rodnom Phoenixu, unutar Fight Ready dvorane. Pod trenerskom palicom Henryja Cejuda, Dern se spremala za meč protiv Andrade, a na konferenciji za medije Dern je prepričala koliko su joj značile pripreme sa Cejudom.

‘‘Bilo je odlično. On je moje veličine i zato je bio moj trening partner i pomogao mi je s mnogim stvarima. On je bio olimpijski prvak u svom sportu (hrvanju) i uspješno se prebacio u MMA, totalno drukčiji sport. Jedna stvar koja mi je je nedostajala jest kontrola distance. Mi ‘grappleri‘ ne kontroliramo distancu na taj način i ne brinemo o dosegu. Konstantno smo u osobnom prostoru naših protivnika. Ja bih u svojim MMA mečevima pogodila protivnicu, uočila bih da su osjetile udarac, a zatim bi se zaletila na njih i ne bih kontrolirala distancu. Nisam shvaćala da svaka od nas ima distancu koju mora držati. Sada imam bolje razumijevanje tog segmenta i to je nešto što mi je Henry pokazao. Ovo je poput plesa. Protivnica napravi korak naprijed, ja pravim korak unatrag. Puno mi je Cejudo pomogao, a iako nisam odradila 10 tisuća rušenja na treninzima, više ne trčim ka protivnicama s glavom prema dolje. I dalje ću vjerojatno inzistirati na judo bacanjima.‘‘, započela je Dern, a zatim se osvrnula i na svoju protivnicu.

‘‘Smatram da ću slaviti prekidom. Ona je čvrsta protivnica i netko protiv koga ne smijete napraviti pogrešku. Zato sam bila tako gruba prema sebi u ovom trening kampu, a bila sam i jako emotivna. Željela sam da sve bude savršeno, a frustracije su me dovodile do grešaka koje sam radila prije možda četiri ili pet mečeva koje sam odradila. Shvatila sam da ne smijem prepustiti emocijama da me kontroliraju i da moram taktički odraditi ovaj meč. Moram biti pametna i ne upuštati se u otvorenu borbu s njom.‘‘, zaključak je Mackenzie Dern, a jedva čekamo vidjeti njen novi pristup koji je usavršavala zajedno sa Cejudom.

Linker
11. travanj 2024 04:14