UFC

Dricus Du Plessis uvjeren u sutrašnju pobjedu: ‘Darren Till je sam sebi najveći neprijatelj‘

Dricus Du Plessis 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Istaknuo kako je pogriješio kad je mislio da će mu u srednjoj kategoriji biti lakše

Nekadašnji Soldićev rival iz KSW-a Dricus Du Plessis ovog vikenda ponovno nastupa u UFC-u, a ovog puta na najvećoj sceni jer se bori na glavnom dijelu programa na PPV eventa, UFC 282. U najjačoj promociji je do sada odradio tri nastupa, i u sva tri je bio uspješan te je prva dva završio nokautima.

Ove subote ga čeka do sada najveći izazov, a bori se protiv Darrena Tilla. Iako je Till trenutno u silaznoj putanji ipak je najveće ime do sad, tako da je ovo odlična prilika za Dricusa da se probije do najvećih imena. No, svjestan je i Dricus da je Tillovo samopouzdanje trenutno poljuljano jer je poražen u četiri od posljednjih pet mečeva:

‘‘Mislim da je on trenutno samo u svojoj glavi. Kad je tek krenuo je bio ekstremno motiviran, bio je velika sila u velter kategoriji, jednostavno je svima nametao svoj stil. Jednom kada dođeš među velike dečke u srednju kategoriju, stvari postanu drugačije‘‘, rekao je Dricus danas na press konferenciji.

‘‘Mislim da je on prešao u srednju misleći da mu je to lakši put, no to nije tako. Mi udaramo malo jače, svatko je malo snažniji u ovoj kategoriji. Mislim da je tako napravio veliku grešku. On je svoj najveći neprijatelj‘‘, zaključio je.

Ukoliko i u subotu izgubi, Till bi se mogao naći u velikim problemima. Iako je uglavnom gubio od najboljih boraca, pet poraza u šest mečeva uz posljednju pobjedu prije više od tri godine, nikako ne izgleda dobro.

Linker
29. travanj 2024 23:14