UFC

Makhachev o McGregoru: ‘Ne sjećam se kad je zadnji put pobijedio, Green je teži protivnik od njega‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Maclife)
Sjajni Islam Makhachev okrenut je isključivo napadu na titulu i druge borbe ga ne zanimaju

30-godišnji Dagestanac Islam Makhachev nastavio je kročiti ka samom vrhu UFC-ove lake kategorije. Četvrtorangirani izazivač lake kategorije, tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao je Bobbyja Greena.

Green je u meč protiv Islama uskočio na ''short notice'', nakon što je Beneil Dariush morao otkazati svoj nastup ozljede. Nadao se Bobby priuštiti Makhachevu težak meč, no razlika u kvaliteti bila je prevelika da bi Green izdržao dulje od tri minute i 23 sekunde.

Makhachev sada isključivo želi borbu za pojas te je spreman obračunati se s pobjednikom meča između Charlesa Oliveire i Justina Gaethjea. Oliveira će svoj pojas braniti 07. svibnja u Rio de Janeiru.

Conor McGregor jedan je od boraca koji se nada uskočiti u borbu za napad na pojas, a rado bi se ubacio čak ispred Gaethjea. Nije uspio u tome naumu, no nema sumnje kako će glasno lobirat za prilikom, onda kad se oporavi od prijeloma noge. Irac je u petak bio na Bellatorovoj priredbi u Irskoj te je najavio kako bi se mogao vratiti u sedmom mjesecu. Islam Makhachev na današnjoj konferenciji za medije upitan je o potencijalnom meču s Conorom McGregorom.

''Iskreno, ne sjećam se kad je taj tip nekog pobijedio. Lakoćom bi ga razvalio. Bobby Green bio bi teži protivnik za mene nego Conor.'', izjavio je Makhachev koji izričito želi meč za titulu.

''Rekao sam prije nekoliko dana, ovaj tip (Green) nije na mojoj razini i ja ću vam demonstrirati svoju razinu. Završio sam četiri protivnika u 11 mjeseci i zaslužujem napad na titulu.''

Što se meča između Oliveire i Gaethjea tiče, Islam Makhachev ima svog favorita. Brazilac 'Do Bronx'' godinama je podcjenjivan, a sve do obrane titule protiv Dustina Poiriera, mnogi ga nisu smatrali najboljim u borcem kategorije. Ipak, Makhachev ga favorizira protiv Gaethjea.

''Mislim da će to biti dobra borba jer obojica su na visokoj razini. Charles je popravio svoju stavku, a ima bolje vještine u parteru. Mislim da će odraditi kraću razmjenu u stojcu, a onda će ga Charles srušiti, uzeti njegova leđa te će ga završiti. Mislim da će se to dogoditi u drugoj ili trećoj rundi.'', rekao je Islam, a zatim se osvrnuo na svoj potencijalni meč protiv Oliveire.

''Bio bi to dobar meč, ali ja bih ga izmorio, pritiskao bih i natjerao bih ga na odustajanje. Svaki put kad netko ode u treću ili četvrtu rundu s njim, priušti mu težak udarac i teško vrijeme, on odustane ako ne uspije doći do svojih gušenja. Ali ja sam potkovaniji od njega u grapplingu. On će me pokušati završiti u parteru, ali to će biti tako teško za njega.'', objasnio je Makhachev.

Meč Makhacheva i Oliveire zasigurno bi bio obračun dvojice najboljih parteraša u kategoriji i bit će to prava poslastica za ljubitelje partera. Međutim, puno toga pita se i Justina Gaethjea koji će dati sve od sebe da skine Oliveiru s trona lake kategorije.

Linker
23. travanj 2024 10:40