UFC

Makhachev ‘poklopio‘ Hollowaya: ‘Odradi domaću zadaću prije nego što kreneš pričati gluposti o prvaku‘

Makhachev

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Unakrsna verbalna paljba između dvojice UFC-ovih boraca dobila je svoj novi nastavak

Trenutni vladar UFC-ove lake kategorije, Islam Makhachev (25-1), posljednjih je dana u pravom verbalnom ratu s Maxom Hollowayem (25-7). Prethodno smo pisali o tome kako je Dagestanac istaknuo da on zapravo gubi protivnika za sljedeću obranu naslova "besmislenom borbom" između Hollowaya i Gaethjea za BMF titulu na UFC-u 300. Holloway je na to odgovorio da on nema pravo glasa jer se "kukavički" bori samo onda kada mu odgovara.

Na navedene prozivke Islam nije ostao dužan te je "Blessedu" odgovorio objavom na X-u. "Samo da se zna: od 2021. godine ja sam se borio sedam puta, dok je Holloway odradio pet borbi, a Gaethje samo četiri. Odradi domaću zadaću prije nego što kreneš pričati gluposti o svom šampionu", napisao je Makhachev.

Doista, Makhachev je od 2021. godine naovamo, upisao sedam pobjeda u mečevima s Drewom Doberom, Thiagom Moisesom, Danom Hookerom, Bobbyjem Greenom, Charlesom Oliveirom i dva puta s Aleksandrom Volkanovskim, protiv kojeg je odradio svoj posljednji nastup u listopadu prošle godine na UFC 294 priredbi. Holloway je, s druge strane, u istom razdoblju pobjeđivao Calvina Kattara i Yaira Rodrigueza, gubio od Volkanovskog, a onda ponovno slavio protiv Arnolda Allena i "Korean Zombieja". Gaethje je, pak, u predmetnom periodu pobijedio Michaela Chandlera i izgubio od Oliveire, da bi se vratio na pobjednički kolosijek u mečevima protiv Rafaela Fizieva i Dustina Poiriera.

Holloway se borbom protiv Gaethjea drugi put "penje" u laku kategoriju, a eventualna pobjeda bi mu otvorila put da vrlo vjerojatno napadne titulu u kategoriji iznad nakon što je prijašnjih godina dominirao u perolakoj diviziji. Sve u svemu, bit će vrlo zanimljivo vidjeti koliko daleko će ići ovaj "verbalni rat", ali koji će biti ishod borbe između Hollowaya i Gaethjea, te kako će isti utjecati na razvoj dinamike u "lightweightu".

Linker
24. travanj 2024 04:02