UFC

Makhachev tvrdi da ga UFC ne želi upariti s Volkanovskim i poručuje: ‘Prestanite igrati igrice‘

Islam Makhachev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Novi prvak UFC-ove lake kategorije samo se želi boriti, bez nepotrebnih komplikacija

Ako ste mislili da će Islam Makhachev biti jedan od onih prvaka koji se rijetko bore i blokiraju kategoriju, prevarili ste se. Sjajni dagestanski borac odmah nakon pobjede nad Charlesom Oliveirom ugovorio je meč protiv Alexandera Volkanovskog.

Prvak perolake kategorije također je zainteresiran za tu borbu, a odmah se UFC 284 nametnuo kao event na kojem će se ovaj meč održati. Radi se o eventu zakazanom za 12. veljače (2. mjesec) u Australiji, ali čini se kao da se čelnici UFC-a premišljaju, a Makhacheva to frustrira.

‘‘Nisam siguran što UFC točno želi, Australiju u veljači (2. mjesec) ili Vegas u ožujku (3. mjesec). Iskreno nije me briga za lokaciju i protivnika. Ja nikad ne biram protivnike. Samo mi pošaljite ugovor i prestanite s igricama.‘‘, napisao je Islam na svom Twitter profilu.

Nešto prije tog ‘‘tvita‘‘, Makhachev je imao kraću prepisku s Volkanovskim. Prvak perolake kategorije tražio je Makhacheva da održi svoju riječ o međusobnom obračunu, ali Islam je odgovorio:

‘‘Iste sekunde kad zaprimim ugovor, potpisat ću ga, ne brini. Zasad uživaj u prvom mjestu na ‘P4P‘ ljestvici. Samo uvjeri svoje ljude da uvjere UFC da se možeš natjecati sa mnom. Ono što čujem, oni smatraju da si premalen.‘‘.

Prema onome što Makhachev posljednjih dana navodi, dojam je kao da se UFC zapravo premišlja oko Volkanovskog i je li on adekvatan protivnik za Islama Makhacheva. TASS Sports također prenosi takve informacije.

‘‘Islam Makhachev tvrdi da se UFC-u ne sviđa ideja o njegovom meču protiv Alexandera Volkanovskog u Australiji. On tvrdi da će se možda ipak boriti protiv pobjednika meča između Poiriera i Chandlera.‘‘, prenosi TASS.

Čak i ne bi bilo iznenađujuće da UFC upari Islama s nekim od te dvojice, naročito ako pobjednik bude Michael Chandler kojeg UFC gura i promovira sve od debija u promociji koji je odradio prošle godine. Na taj način ponovno je Beneil Dariush onaj koji najviše izgubi, a dojam je kako su MMA fanovi jako zainteresirani i za meč Volkanovskog i Makhacheva. Što će UFC odlučiti, preostaje nam vidjeti, ali jedno je sigurno. Islam Makhachev spreman je boriti se s bilo kim i sjajno je imati takvog prvaka.

Linker
20. travanj 2024 04:56