UFC

Makhachev više ne vidi Poiriera kao konkurenta: ‘Zna da neće nikad biti prvak pa lovi novac‘

Islam Makhachev

 Kommersant Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Vjerojatni odlazak Poiriera u velter kategoriju prokomentirao je Islam na zanimljiv način

Islam Makhachev sve je bliži UFC-ovom vrhu lake kategorije. Borba koja ga može približiti najviše do sada slijedi mu 26. veljače, kad će mu se suprotstaviti Beneil Dariush. Borba je to u kojoj mu pobjeda može donijeti status izazivača, zapravo to je nešto što će se najvjerojatnije dogoditi ako dođe do tog trijumfa, ujedno desetog u nizu.

Preskočio bi time Islam svakako neke borce koji se još uvijek nalaze ispred njega, među njima i donedavno glavnog favorita za preuzimanje trona, Dustina Poiriera. Dustin je zapravo trenutno u situaciji gdje više razmišlja o odlasku u velter kategorije, a upravo to je Makhachev prokomentirao, smatrajući kako time Dustin više niti nije njegov ozbiljni konkurent.

"Mislim kako je njemu sad bitno samo zaraditi što više novca. On zna da više ne može biti prvak", rekao je nešto o Dustinu Makhachev u razgovoru za Red Corner MMA, dodavši: "To je razlog zašto mu je sad novac na prvom mjestu. I tako će odabrati kategoriju gdje može više zaraditi."

Dustin je dugo vremena kotirao za ponajboljeg borca kategoriji i titula mu se već gotovo pripisivala. No, u borbama protiv Khabiba Nurmagomedova te posebno protiv Charlesa Oliveire, u prosincu prošle godine, nije pokazao onaj šampionski duh kakav je potrebno imati u takvim borbama. Kao da jednostavno nije bio psihički spreman te da ga je pritisak pojeo, zbog čega nije odradio te borbe na najbolji mogući način.

Naravno, popularnost mu je i dalje toliko velika da može zaraditi novce svojim borbama, posebno ako u njima bude i dalje pobjeđivao. I to mu je gotovo sigurno sad glavni plan. A onda novi napad na titulu, ako se već pojavi, naravno da će ga prihvatiti. No, trenutno mu nije niti najbolja opcija o istome razmišljati.

Nate Diaz? Conor McGregor po četvrti put? To su borbe koje bi i dalje svakako zainteresirale fanove.

Linker
04. svibanj 2024 20:59