UFC

Manel Kape: ‘Odbio sam Adesanyinu ispriku u ‘backstageu‘, pojeo bih ga u uličnoj borbi‘

Manel Kape (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Weekly)
Borac UFC-ove muha kategorije uvjeren je da može prebiti borca 30-ak kilograma težeg od sebe

Vrlo zanimljiva, ali i nadasve neočekivana situacija dogodila se na konferenciji za medije uoči UFC 293 eventa održanog u Sydneyju. Manel Kape i Kai Kara-France imali su verbalni obračun, Kape je bio vrlo oštar prema ‘‘KKF-u‘‘, a potom se uključio Israel Adesanya.

‘‘Pokaži malo poštovanja i začepi!‘‘, rekao je Israel.

Kape jednostavno nije prestajao pričati, govorio je Adesanyi da sjedne, a moralo je intervenirati i osiguranje. U jednom trenutku Adesanya se obratio publici.

‘‘Pogledajte ovog ‘midgeta‘ kako se pokušava igrati sa mnom. Sahranit ću te!‘‘, poručio je ‘‘Izzy‘‘.

Manel Kape kao borac muha kategorije nije djelovao niti malo preplašeno i impresionirano tadašnjim prvakom srednje kategorije. Iako je 25-30 kilograma razlike među njima, Kape je izgledao kao netko tko je spreman iste sekunde potući se i s Adesanyom.

Gotovo mjesec dana nakon event, Manel Kape otkrio je kako mu se Adesanya pokušao ispričati u ‘‘backstageu‘‘, nedugo konferencije za medije. Međutim, borac iz Angole odbio je ispriku.

‘‘Nakon svega toga na konferenciji za medije, došao je do mene u ‘backstageu‘ i rekao je: ‘Hej, bez nepoštovanja, mi smo Afrikanci, mi smo braća‘. Ja sam mu odgovorio da mi nismo nikakva braća. ‘Slušaj, moj problem je s Kai-Karom, ne s tobom. Zašto si se ustao? On (KKF) se može i sam pobrinuti za svoja posla.‘‘‘, prepričavao je Kape.

Neustrašivi Manel u nastavku razgovora dodao je kako je spreman potući se s Adesanyom i nije niti sekunde planirao prihvatiti njegovu ispriku.

‘‘Vjerujte mi, da smo se našli na ulici i bez kamera, pojeo bih ga. Da, visok si, ali pojeo bih te u uličnoj tučnjavi. Vjerujte, znam na što sam spreman. Ja se ne bojim niti jednog čovjeka, neovisno koliko je veći od mene. Neporažen sam na ulici.‘‘, dodao je Kape.

Borac muha kategorije poznat je po svom ‘‘trash talku‘‘ i velikom samopouzdanju, ali očito živi u zabludi ako misli da bi mogao ugroziti Israela Adesanyju. Kape je zapravo imao sreće jer se umiješalo osiguranje i spriječili su fizički obračun. Kape bi se inače jako loše proveo.

Linker
26. travanj 2024 17:53