UFC

Marc Goddard siguran je u svoju odluku: ‘Volim Izzyja, ali ponovno bih učinio istu stvar‘

Israel Adesanya vs. Alex Pereira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dobio je dosta kritika, no napravio je uistinu odličan posao

Prošlog je mjeseca Alex Pereira pobijedio Israela Adesanyu u petoj rundi borbe, a Israel je na sudačkim karticama vodio prije ulaska u petu rundu. Alex je u kutu dobio upute da ga mora završiti, što je i učinio te je postao novi prvak srednje kategorije, ali i prvi borac koji je u srednjoj kategoriji pobijedio Adesanyu.

Manje od minutu prije isteka vremena, Pereira je ubacio u višu brzinu te je dobro ispogađao bivšeg prvaka te mu je uzeo pojas. Iako ga nije nokautirao, bilo je jasno da Adesanya više nije u mogućnosti se inteligentno braniti te je Marc Goddard uskočio i prekinuo borbu.

Kasnije su Marca kritizirali što nije pustio borbu da ode do kraja, no on je sam odgovorio kako ni sad ne bi drugačije postupio:

‘‘Mislim da je Israel odličan tip. Mislim da je fantastičan prvak i to ne govorim samo zato što sam ovdje. Sviđa mi se taj tip. Volim sve borce, a to mi je i posao. Ako bih opet sudio tu borbu, 11 od 10 puta bi napravio istu stvar. Siguran sam u svoje odluke i ljudi koji me poznaju znaju da sam ja svoj najveći kritičar.‘‘, rekao je Goddard za MMA Junkie.

Iako se nekima na prvu može činiti kako je borba prekinuta prerano, Goddard je donio ispravnu odluku prekinuvši daljnje nanošenje nepotrebne štete Adesanyi. Novi meč između njega i Pereire gotovo već sigurna stvar, a jedino nam preostaje čekati na datum i lokaciju njihovog ukupno četvrtog međusobnog meča.

Linker
28. travanj 2024 08:01