UFC

Marcin Tybura smatra da je Aspinall njegov najteži test u karijeri: ‘Vidjet ćemo kako će izgledati u kasnijim rundama‘

Marcin Tybura 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Od svojih 15 profesionalnih nastupa sveukupuno, samo je tri puta (uključujući Arlovskog) protivnika pobijedio u drugoj rundi

Ove subote nas očekuje UFC-ova priredba u Londonu, a u glavnoj borbi večeri ćemo gledati teškaški okršaj između Toma Aspinalla i Marcina Tybure. Bit će ovo povratnički meč za Aspinalla koji se lani također u Londonu ozlijedio, a protivnik mu je tada bio Curtis Blaydes.

Ovog puta je pred njim sigurno nešto lakši zadatak, no to ne znači da Tybura nije opasan borac i da mu nije u stanju napraviti probleme. Tybura također smatra da je Aspinall veliki test za njega, a možda i najveći u dosadašnjoj karijeri:

‘‘Apsolutno da, on je najteži test u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ključno će biti, naravno, odvesti ga u duboke vode. Ne znam kako će izgledati kasnije runde, to je jedna nepoznanica sigurno. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Tom izgledati u trećoj, četvrtoj i petoj rundi‘‘, rekao je Tybura na media dayju.

‘‘Nadam se da će me ova pobjeda staviti unutar top 5, ali vjerojatno će mi trebati još jedna pobjeda prije napada na titulu. Na ovo sve gledam realistično, a zato i kažem da će mi sigurno trebati još jedna pobjeda prije napada na titulu‘‘, dodao je Marcin.

Zanimljiv je moment Tybura spomenuo, a činjenica je da Aspinall u UFC-u nikada nije izašao iz prve runde osim kada je Arlovskog pobijedio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Sve ostale je završio u prvoj, a protiv Blaydesa se on ozlijedio u prvoj rundi.

Od svojih 15 profesionalnih nastupa sveukupuno, samo je tri puta (uključujući Arlovskog) protivnika pobijedio u drugoj rundi. Radi se o opasnom finišeru, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Tybura odvesti u kasnije runde.

Linker
06. svibanj 2024 09:54