UFC

(FOTO) Marion Reneau se vrlo emotivnom porukom oprostila od svoje MMA karijere

Marion Reneau
 screenshot (YouTube)
Mnogi su se 2015. godine upitali zašto UFC u svoje redove dovodi 37-godišnju borkinju

Točno 37 i pol godine imala je Marion Reneau kad se po prvi put pojavila u UFC-ovom Octagonu. Godinu i pol dana nakon što je odbijena za Ultimate Fighter, uz obrazloženje kako je prestara da bi sudjelovala u showu (iako je u istom nastupila dva mjeseca od nje starija Jessica Rakoczy).

Šest i pol godine kasnije, ona napušta UFC onako kako je sama htjela, s tim da je u međuvremenu postala inspiracija mnogima koji misle da je kasno za započeti s nečim. Naime, nakon uspješne studentske atletske karijere, Marion se posvetile majčinstvu i poslu nastavnice, da bi tek u 30-ima odlučila započeti baviti se borilačkim sportom. Prvu MMA borbu odradila je s 32 godine, a u međuvremenu je ostvarila svoje sportske snove. Kasno je došla u UFC, ali je uspjela dogurati do statusa Top 10 borkinje, čak jedno vrijeme i kandidatkinje za napad na vrh.

Proteklog vikenda odradila je svoju posljednju borbu, a poraz od Mieshe Tate nije je previše zabolio, iako je prvi put u karijeri savladana prekidom. Odmah u Octagonu se zahvalila na prilici i ponosno je otkrila kako se oprostila borbom protiv jednog od svojih uzora. Nešto detaljnije napisala je na Instagramu.

"Ušli smo u ovo zajedno i završit ćemo zajedno. Pokušat ću ovo skratiti. Hvala Dani Whiteu na prilici. Promijenio si život moje obitelji i prijatelja na bolje. Mom menadžeru zahvaljujem što je ovo sve učinio stvarnim. Najbolji si u ovom poslu", napisala je Marion, a onda se krenula zahvaljivati svima koji su imali bilo kakve veze s njenom karijerom. Cijelu objavu možete pogledati OVDJE.

Marion je dodala nekoliko fotografija s posljednjeg dana svoje karijere te s njom dragim ljudima. Na prvoj je naravno uz nju njen sin, a njegovo prisustvo u kutu ju je posebno napunilo ponosom.

Reneau odlazi u mirovinu kao najstarija borkinja koja je nastupila u UFC-u i teško da će ju neka u skorije vrijeme po tome nadmašiti. Iako, kad netko prvi put vidi Marion, teško ga je uvjeriti u to da ta žena uistinu ima 44 godine. Ona sama je prva dokazala da su godine zapravo samo broj.

Linker
18. travanj 2024 07:05