UFC

(VIDEO) Prisjetimo se lude prve borbe Dillashawa protiv Garbrandta

Garbrandt vs. Dillashaw
 Screenshot
Najzanimljiviji detalj karijere TJ-a Dillashawa njegov je rivalitet s Codyjem Garbrandtom

Jedan od najizraženijih rivaliteta posljednjih godina unutar UFC-a bio je onaj između TJ-a Dillashawa i Codyja Garbrandta. Onaj pravi rivalitet, gdje se borci iskreno ne mogu podnijeti, donio je dvije nezaboravne borbe.

Sve je zapravo krenulo time što je Dillashaw napustio svoj dugogodišnji tim, Team Alpha Male. Garbrandt se u tom slučaju osjetio dužnim osvetiti mu se za taj nedostatak lojalnosti. Dobili smo tako za početak jednu od najzanimljivijih sezona Ultimate Fightera, barem ako ćemo gledati po međusobnom odnosu trenera, a onda i dvije sjajne borbe.

UFC se odlučio prisjetiti one prve, održane u studenom 2017. godine na UFC 217 priredbi, po mnogima najboljoj priredbi u UFC povijesti. Cody je u borbu ušao kao prvak, a dva puta tijekom prve runde stvorio se dojam da će kao takav iz borbe izaći. Jer točno dva puta slao je Dillashawa na pod. Posebno dobro izgledalo je ono na samom kraju runde, kad se dobio dojam da je TJ-a samo znak za istek vremena tim putem spasio.

No, u drugu rundu vratio se TJ puno staloženiji. Osjetio je kao Codyja obuzimaju emocije te je iskoristio preveliku želju svog protivnika da završi borbu što prije. Dočekao je tako svoju priliku i završio posao. Vratio je tako pojas u svoje vlasništvo, a godinu dana kasnije je Codyja još jednom savladao, tim putem uz manje drame.

TJ se za nekoliko dana vraća dvije i pol godine nakon posljednje borbe, a razlog toga je suspenzija zbog korištenja dopinga. Prije nego se posvetite njegovoj borbi protiv Coryja Sandhagena, pogledajte snimku prve borbe protiv Garbrandta.

Linker
26. travanj 2024 22:32