UFC

Marlon Moraes ostao bez borbe za titulu pa odradio zanimljivu prozivku

Marlon Moraes
 screenshot/YouTube
Odluka UFC-a da u borbi za titulu novog prvaka bantam kategorije upari Petra Yana i Josea Alda, neugodno je iznenadila Marlona Moraesa. Brazilac je ranije imao ugovorenu borbu protiv ruskog borca i očekivalo se da će on biti taj, posebno jer iz posljednje borbe ima pobjedu nad Aldom. Nakon još jednog nelogičnog poteza svog poslodavca, Moraes se ipak pomirio sa situacijom te odradio jednu zanimljivu prozivku.

13. lipnja UFC je trebao održati svoju prvu priredbu u Kazahstanu, a njena glavna borba trebao je biti okršaj iz samog vrha bantam kategorije, između Petra Yana i Marlona Moraesa. Nažalost, slijedom pandemije ta je priredba otkazana, ali se i dalje vjerovalo kako će borba dobiti novi termin i lokaciju održavanja. Nakon što je Henry Cejudo napustio poziciju prvaka, Dana White izjavio je kako će se Petr Yan boriti za titulu, ne navevši tim putem njegovog protivnika. Logika je govorila kako će to biti Moraes, koji je u posljednje vrijeme izgubio tek borbu za titulu od Cejuda te ima apsolutno sve reference potrebne za poziciju izazivača.

Ipak, odluka UFC-a je da će se protiv Yana boriti Jose Aldo, što je Moraesa sigurno razbjesnilo budući da je on bivšeg prvaka perolake kategorije prije nekoliko mjeseci savladao. Istina, navijače je odluka o pobjedniku podijelila, no važna bi trebala biti samo odluka tri suca, koja je otišla u korist Moraesa. On prvobitno nije reagirao, vjerojatno iz razloga da to ne bi eskaliralo, no sad se javio prozivkom prema jednom drugom borcu. Iz tog se može zaključiti kako se pomirio sa situacijom te će do svoje nove prilike pokušati doći izvedbama u Octagonu.

"Dominick Cruz, nazovi Seana Shelby i idemo se boriti. Odaberi dan i ja sam spreman", napisao je Moraes na Twitteru, označivši bivšeg prvaka te UFC-ovog glavnog matchmakera.

Cruz je prošlog mjeseca upisao svoj povratak nakon tri i pol godine, no nije uspio osvojiti titulu u borbi protiv Henryja Cejuda. Moraes je, kako smo naveli, u posljednjoj borbi savladao Josea Alda, a borbu ranije doživio je poraz u borbi za titulu. Prije toga je u impresivnom nizu naslagao Dodsona, Sterlinga, Riveru i Assuncaoa, posljednju trojicu savladavši prekidom vrijednim bonusa.

Linker
19. travanj 2024 06:28