UFC

Marlon Vera nakon sinoćnje pobjede prozvao Jose Alda: ‘Završit ću ga prekidom!‘

 Jose Aldo, Marlon Vera 

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Zna da mora još barem jednu borbu odraditi prije napada na pojas

Marlon Vera je sinoć u krvavom ratu od 5 rundi nadjačao Roba Fonta koji je noć prije na vagu došao gotovo kilogram i pol pretežak. Ovom pobjedom Vare se približio još jedan korak prema tituli, ali svjestan je toga da će vjerojatno morati odraditi barem još jednu borbu prije toga.

"Svaki put kad uđeš u kavez naučiš nešto novo. Siguran sam u svoje vještine i imam osjećaj da postajem sve bolji. Idućeg tjedna se vraćam treninzima pa ćemo odlučiti što i kako dalje" - izjavio je Vera na konferenciji za novinare za MMA Junkie.

U završnicama četiri od pet rundi Marlon Vera je imao priliku završiti borbu i mnogi mu zamjeraju na pasivnosti koju je pokazao u tom smislu. No on smatra kako je tu zapravo pokazao zrelost time što je odbio srljati na prekid, te da je time pokazao kako može zadržati hladnu glavu i pribranost čak i u dramatičnim situacijama.

"Imam već dovoljno iskustva da mogu procijeniti kada ne treba poludjeti i krenuti na završetak borbe. A što je s onih nekoliko laktova u glavu koje je dobio? Sutra će sigurno imati glavobolju od toga. Pogledajte mu lice, unakazio sam ga i pokazao da ga mogu povrijediti. Ali uz to sam također pokazao da mogu biti i smiren. To je čak opasnije od toga da poludiš i kreneš na finiš. Nekada će se dogoditi da nećeš uspjeti završiti protivnika. Ja sam pokazao da u takvim situacijama mogu ostati smiren i pribran."

Marlon Vera je također rekao koji ga borac trenutno najviše zanima, i na opće iznenađenje to nije prvak.

"Htio bih ponoviti borbu protiv Jose Alda. Ovaj put neka to bude na 5 rundi, baš zato što je on odbio boriti se protiv mene na 5 rundi 2020. godine. Htio bih ga prebiti, a ako nas upare onda garantiram da ću ga završiti prekidom."

Jose Aldo i Marlon Vera borili su se 2020. godine i tada je Aldo odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 3 runde. Bilo bi zanimljivo pogledati revanš s obzirom na to da je Vera u sinoćnjoj borbi protiv Roba Fonta definitivno pokazao veliki napredak.

Linker
26. travanj 2024 19:47