UFC

Sprema se poslastica u bantam kategoriji: Jose Aldo se vraća protiv šestorangiranog borca na ljeto

Jose Aldo i Merab Dvalishvili

 Screenshot (youtube, Ufc)
Legendarni Aldo će odraditi prvu borbu ove godine

Sprema se velika borba u UFC-ovoj bantam kategoriji. Naime, legendarni Jose Aldo borit će se protiv šestog borca na službenoj rang listi, a radi se o Merabu Dvalishviliju. Očekuje se da će se ova dva top borca susresti 20. kolovoza (osmi mjesec) na UFC 278 priredbi koju predvode Kamaru Usman i Leon Edwards.

Jose Aldo (31-7, 21-6 UFC) trenutno je u nizu od tri pobjede, a do njih je došao nakon jednog lošijeg niza poraza, a pobijedio je Roba Fonta, Pedra Munhoza te Marlona Veru. Ovaj niz Aldo je započeo 2020. godine i trenutno mu je najbolji otkad je u bantam kategoriji. Nakon što je bio prvak, a kasnije i jedan od izazivača u perolakoj, Aldo se spušta u bantam kategoriju te nakon lošeg početka od 0-2, sada je došao do pozicije da je ponovno u razgovorima za napad na titulu.

Merab Dvalishvili (14-4, 7-2 UFC) je nakon lošijeg starta nakon potpisa za UFC došao do šeste pozicije u bantam kategoriji. Trenutno je u nizu od sedam pobjeda, a neke značajnije pobjede je ostvario protiv Marlona Moralesa, Codyja Stammana te Johna Dodsona. Na UFC on ESPN 10 Merab je srušio rekord u bantam kategoriji ostvarivši najviše rušenja u jednoj borbi, njih čak 13.

Kao što smo već napomenuli, priredbu predvode prvak Kamaru Usman i Leon Edwards. To će im biti drugi put da se susreću u Octagonu, a za sad je potvrđen i okršaj Paula Coste i Lukea Rockholda.

Linker
24. travanj 2024 15:47