UFC

Marlon Vera pokušao omalovažiti Coryja Sandhagena, ‘Sandman‘ ga ‘uništio‘ replikom

Cory Sandhagen (lijevo) i Marlon Vera (desno)

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sandhagen je analizirao meč između Vere i O‘Malleyja, Ekvadorcu se analiza nije svidjela, ali Sandhagen je brutalno uzvratio

UFC-ovi čelnici bili su na meti kritika nakon što su odabrali Marlona ‘‘Chita‘‘ Veru kao borca protiv kojeg će Sean O‘Malley tražiti prvu obranu pojasa u UFC-ovoj bantam kategoriji. Vera je sa šestog mjesta u poretku izazivača napao pojas, u situaciji gdje je nekoliko boraca koji zaslužuju tu priliku više od njega.

Među njima svakako je Merab Dvalishvili, ali i Cory Sandhagen, borac koji je prije godinu dana deklasirao Veru u međusobnom obračunu. Sandhagen je nakon pobjede nad Verom upisao i pobjedu nad Robom Fontom, dok je Veri bila dovoljna pobjeda nad Munhozom kako bi preskočio Sandhagena u redu za napad na pojas.

Svima je jasno kako takva odluka nema nikakvog smisla sa sportske strane, ali UFC je u prvi plan gurnuo onu marketinšku i financijsku stranu. Jedini O‘Malleyjev poraz u dosadašnjem dijelu karijere došao je od strane ‘‘Chita‘‘ Vere još 2020. godine. Sean je htio priliku revanširati se za taj poraz, UFC mu je to omogućio i Sean je priliku u potpunosti iskoristio.

Marlon Vera izgleda je loše, bezidejno i pasivno u glavnoj borbi večeri na UFC 299 eventu. Sean O‘Malley rutinski je došao do pobjede na bodove, što je samo dodatna potvrda kako Vera nije trebao dobiti napad na titulu. Svi oni koji su kritizirali takvu odluku UFC-a, sada se mogu ‘‘naslađivati‘‘, a priliku je iskoristio Sandhagen.

‘‘Sandman‘‘ je putem svog YouTube kanala analizirao meč između Vere i O‘Malleyja. Cory je imao riječi hvale za Seana i njegov nastup usporedio je sa svojim nastupom protiv istog protivnika.

Isticao je Sandhagen kako je O‘Malley puno koristio finte, rad nogu i udarce s distance, a Veru je nazvao ‘‘vrećom za udaranje‘‘ i dodao je kako Vera ‘‘nije imao što tražiti s O‘Malleyjem u kavezu‘‘. Priznao je Sandhagen kako je uoči borbe ipak malo ‘‘nasjeo‘‘ na ‘‘hype‘‘ koji se stvorio oko Vere i vjerovao je da postoji mala mogućnost da Vera iznenadi Seana, ali ispostavilo se kako je Sean O‘Malley ipak klasa iznad. Nije Sandhagen štedio Veru s kritikama, a u jednom trenutku rekao je kako je Vera izgledao ‘‘poput svoje beskućničke verzije‘‘.

Sandhagenova analiza koju je objavio na svom YouTube kanalu došla je do Marlona Vere, a Ekvadorac je imao kratku poruku za svog rivala iz bantam kategorije.

‘‘Cory, nikome nije žao zbog tebe. Nastavi s ‘tutorijalima‘, glupane.‘‘, poručio je Vera, a Coryja je nazvao i ‘‘hillbilyjem‘‘, što je termin koji se nerijetko koristi na pogrdni način za stanovnike brdskih područja istočnog i središnjeg dijela SAD-a.

No, osim što je izgubio meč u kavezu, Marlon Vera izgubio je i verbalnu bitku na društvenim mrežama. Cory Sandhagen na sjajan način uzvratio je Ekvadorcu i gotovo svi fanovi složni su da je Sandhagen dobio i ‘‘ovu rundu‘‘.

‘‘Hvala. (Upiši) CorySandhagenMMA na YouTubeu ako se želiš pretplatiti da postaneš bolji.‘‘, poruka je Sandhagena borcu kojeg je deklasirao u međusobnom obračunu.

Nekima koji možda nisu pogledali ovaj meč, neće biti jasno zašto se navodi da je Vera ‘‘deklasiran‘‘ u tom meču, ako je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Činjenica je kako je jedan sudac potpuno nejasno bodovao meč u korist Vere (48-47), dok su ostala dvojica odradila dobar posao vidjevši Coryja kao boljeg (50-45, 49-46).

Linker
16. travanj 2024 05:00