UFC

Marvin Vettori nakon teške pobjede: ‘Pereira se još privikava na MMA, napravio bih mu probleme‘

Marvin Vettori

 Screenshot (youtube, Sherdog)
Najbolji talijanski MMA borac ne odustaje od napada na titulu u srednjoj kategoriji

Jako važan meč čekao je Marvina Vettorija na UFC 286 eventu. 29-godišnji Talijan borio se protiv Romana Dolidzea, a nakon što je u devetom mjesecu uvjerljivo izgubio od Roberta Whittakera, pobjeda je bila imperativ za Marvina.

Namučio se na kraju Marvin da bi došao do pobjede protiv opasnog Gruzijca Romana Dolidzea, a pobjedu je upisao jednoglasnom odlukom sudaca. Time je Vettori obranio i svoje četvrto mjesto u poretku izazivača srednje kategorije, a njegov san o tituli prvaka i dalje je živ.

Borio se Vettori već jednom za titulu, ali Israel Adesanya bio je uvjerljiv sredinom šestog mjeseca 2021. godine. Izzy više nije prvak, jer ga je Alex Pereira skinuo s trona, ali njihov revanšu na rasporedu je za nešto više od dva tjedna na UFC 287 eventu. Vettori će vjerojatno navijati za Pereiru, jer njega vidi kao stilski jako pogodnog protivnika.

‘‘Vjerujem da mi treba još par mečeva prije napada na titulu, ali nemam problem s tim. Naravno da bih rado uskočio u taj meč što prije, a siguran sam da je Alex Pereira stilski pogodan protivnik za mene. Tu sam, jako blizu vrha. Kad ste u top 5, nije bitno jeste li prvi, drugi ili treći. Bitno je da ste u top 5. Kad god mi pošaljete ugovor, možete biti sigurni da ću se pojaviti na borbi. Nikad nisam otkazao borbu.‘‘, istaknuo je Vettori koji je time pokušao dati još neke argumente za svoj napad na titulu, a nakon toga se opet osvrnuo na Pereiru.

‘‘On se još privikava na MMA i mislim da su mu dali vremena da to odradi. Ja vjerujem da bih mu napravio probleme kombinirajući hrvanje sa stojkom. Sviđa mi se on (Pereira) kao prvak, puno više nego Adesanya.‘‘, dodao je Marvin.

Talijan je u ostatku konferencije za medije istaknuo da je Jared Cannonier jedini top 10 borac s kojim se nije borio i da bi upravo to mogao biti njegov sljedeći meč.

Linker
15. travanj 2024 07:23