UFC

Marvin Vettori: ‘Robert Whittaker je najbolji borac u srednjoj kategoriji, bolji je od Adesanye‘

 Marvin Vettori

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako je dvaput izgubio od Adesanye, Vettori smatra kako je Whittaker ipak bolji borac od njega i najbolji u srednjoj kategoriji

Situacija u UFC-ovoj srednjoj kategoriji je ponovno postala zanimljiva. Dolaskom Alexa Pereire i pobjede nad Israelom Adesanyom se situacija počela zakuhavati, nakon što je nekoliko godina bila poprilično monotona. Adesanya je rutinski dominirao sve izazivače, a u tome ga je prekinuo Alex Pereira.

Borac kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih u kategoriji jest svakako Robert Whittaker. Ipak, u dva važna meča je poražen i to oba puta od Adesanye. Neovisno o tome, Marvin Vettori smatra kako je Whittaker i dalje najbolji borac u srednjoj kategoriji:

‘‘Mislim da je Whittaker bolji borac (od Adesanye), čovječe. Najbolji način da to objasnim je taj, da ukoliko poredate deset dobrih boraca i deset najboljih boraca, Whittaker bi pobijedio većinu njih. Ali ovisi i o načinu kako bi ste ih uparili jer se Whittaker jako mučio s Adesanyom. To je način na koji bi ja to objasnio‘‘, rekao je Vettori.

‘‘No ja svejedno mislim da je on bolji borac nego Israel Adesanya. Ponekad stilovi diktiraju borbe. Obojica su na kraju dana odlični borci, ali ja jednostavno mislim da je Whittaker kompletniji borac‘‘, dodao je.

Whittaker je bio i prvak srednje kategorije, ali u prvom meču protiv Adesanye, koji je ujedno bio i za ujedinjenje, izgubio je nokautom u drugoj rundi. Nakon toga je zaredao tri odlične pobjede i ponovno dobio priliku napasti pojas kojeg je dominantno branio Adesanya, ali ponovno nije uspio u svom naumu nego je poražen sudačkom odlukom.

U trenutno posljednjem nastupu je Whittaker svladao upravo Vettorija, a trenutno nema dogovoren meč. Sada vjerojatno čeka novu borbu između Adesanye i Pereire, nakon čega će situacija u srednjoj kategoriji biti nešto jasnija.

Linker
17. travanj 2024 04:37