UFC

Marvin Vettori ne odustaje od svog sna: ‘Strickland je osvojio titulu, to je dokaz da je sve moguće‘

Sean Strickland (lijevo), Marvin Vettori (sredina) i Schmo (desno)

 Screenshot (youtube, The Schmo)
30-godišnji talijanski borac silno želi postati UFC-ovim prvakom srednje kategorije

Jedanput u dosadašnjoj karijeri Marvin Vettori napadao je UFC-ov pojas u srednjoj kategoriji, ali nije ga uspio osvojiti. Najbolji talijanski MMA borac sredinom 2021. godine izgubio je meč protiv Israela Adesanye, ali najavio je kako će brzo izboriti novi napad na titulu.

Nažalost po Vettorija, u naredna četiri meča, upisao je polovičan uspjeh. Porazio je Paula Costu u sjajnom meču na pet rundi, a ranije ove godine uspio je pobijediti i Romana Dolidzea. Problem je nastao u mečevima protiv Roberta Whittakera i Jareda Cannoniera.

Obojica su deklasirali Vettorija u međusobnim obračunima i Talijan je trenutno peti u poretku izazivača unutar srednje kategorije. Iako je relativno visoko u poretku, napad na titulu trenutno je podosta daleko od Vettorija. Dvije dobre pobjede trebao bi Vettori kako bi se uključio u priču, a sudeći po nastupima koje je odradio protiv Whittakera i Cannoniera, Vettoriju je potreban ogroman napredak ako želi konkurirati najboljima.

30-godišnji Talijan ipak ne planira odustati od svog sna, a inspiraciju crpi u novom prvaku UFC-ove srednje kategorije. Sean Strickland borac je s kojim je Vettori nebrojeno puta trenirao i sparirao, a ujedno su i dobri prijatelji. Strickland je u devetom mjesecu šokirao svijet porazivši Israela Adesanyu, a samo devet mjeseci ranije, Strickland je bio u nizu od dva uzastopna poraza. Brzo je Sean napravio zaokret u svojoj karijeri, a gotovo nitko nije vjerovao da se radi o borcu kapaciteta za najviše domete. Vettori stoga ne odustaje od svojih ambicija.

‘‘Sean je luđak, ali i ja sam također. Dobro se slažem, a ja ponekad pričam jako puno sranja koja su upućena njemu. Prije bih mu mogao reći: ‘Začepi, ti nisi normalan‘, ali on je sada prvak pa moram slušati i respektirati ono što govori. Na kraju dana, naravno da bih htio biti na njegovom mjestu. Ali istovremeno, mi smo zajedno naporno trenirali. Poznajem ga sedam ili osam godina, odradili smo nebrojeno rundi i uvijek je dobro vidjeti kako netko tko je uz vas postaje prvakom. On je uspio, iako je luđak. Uspio je postati prvakom, a to je dokaz da je sve moguće. Sretan sam zbog njega, ali jednog dana ta će pozicija sigurno biti moja.‘‘, objasnio je Vettori u razgovoru za MMA Junkie.

Pred Vettorijem je zasigurno još nekoliko godina nastupanja na najvišoj razini. Problem mu može predstavljati šteta koju prima u svojim mečevima. Vettorijeva brada i dalje je čvrsta, ali u mečevima protiv Cannoniera, Whittakera i Coste pretrpio je mnoštvo štete. Vettori mora znatno unaprijediti svoje vještine, ali viđali smo puno drastičnije napretke. On i dalje vjeruje u sebe, a to je najbolji temelj ka ostvarenju ciljeva.

Linker
24. travanj 2024 13:33