UFC

Dan Henderson pojasnio zašto je Strickland morao napustiti njegovu dvoranu: ‘Volio sam ga imati u dvorani, ali...‘

Sean Strickland i Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije ponekad je teška osoba za suradnju

Sean Strickland proteklih nekoliko godina etablirao se kao jedan od najkontroverznijih UFC-ovih boraca. Novopečeni prvak UFC-ove srednje kategorije doslovno je bez ‘‘dlake na jeziku‘‘.

Teško je prebrojati koliko puta su Seanu Stricklandu brisali korisničke račune na društvenim mrežama, a njegove konferencije za medije nerijetko privlače pažnju gotovo jednaku njegovim mečevima.

Naravno, osoba takve osobnosti nerijetko ne odgovara svima koji ju okružuju i lako dođe do situacija gdje će se netko uvrijediti na njegove komentare. Čini se da je to bio jedan glavnih razloga zašto je Strickland morao napustiti Team Quest dvoranu, a više o tome pričao je Dan Henderson gostujući u podcastu kod Joea Rogana.

‘‘On je bio u mojoj dvorani oko tri godine. Morali smo ga takoreći otpustiti. On se jednostavno previše upuštao u pričanje sranja o drugim ljudima. Ja osobno sam ga volio imati u dvorani, bio je odličan trening partner. Treba vam jedan takav tip koji uvijek ide snažno i tjera druge da snažno spariraju s njim. Zato mi se sviđao.‘‘, započeo je Henderson, a potom je prešao na razloge zbog kojih je Strickland ipak morao spakirati stvari i zaputiti se u drugu dvoranu.

‘‘Iskazivao je previše nepoštovanja prema timskim kolegama, a to mnogima nije dobro sjelo.‘‘, objasnio je Dan.

Strickland je nedugo poslije napustio Team Quest, a kasnije se skrasio u Xtreme Couture Gymu. Strickland je kao član te dvorane postao i UFC-ovim prvakom srednje kategorije, a promjena kategorija pokazala se odličnim potezom za Seana. Nekoć prije, Strickland je bio velteraš, a Henderson tvrdi da ga je dugo pokušavao nagovoriti da pređe u višu kategoriju.

‘‘Ja sam uvijek navijao za njega nakon što je napustio našu dvoranu. Nisam mu želio ništa loše, uvijek sam navijao za njega. Smatrao sam da ima ogroman potencijal. Derao sam se na njega i nagovarao ga da pređe u višu kategoriju, ali on je uvijek pokušavao skinuti kilažu za velter. Nagovarao sam ga prelazak u srednju kategoriju, ali svi su uvijek mentalno preplašeni mečeva protiv fizički većih tipova.‘‘, objasnio je Hendo.

Strickland je kasnije i poslušao taj savjet, a kategoriju je mijenjao nakon teške prometne nesreće u kojoj se našao krajem 2018. godine. Strickland je tada vozio motocikl, a došlo je do prometne koju je skrivio vozač automobila. Strickland je ostao bez svijesti. Sean je kasnije morao biti podvrgnut i operaciji koljena, a u kavez se vratio tek u 10. mjesecu 2020. godine. Tada je Sean napravio tranziciju u srednju kategoriju, a u devetom mjesecu ove godine postao je prvakom srednje kategorije.

Unutar Xtreme Couture dvorane naučili su se nositi s njegovom osobnošću i dojam je kako je sada jedan od lidera unutar te dvorane.

Linker
30. travanj 2024 06:21