UFC

Marvin Vettori tvrdi kako njegov timski kolega može zadati puno problema Islamu Makhachevu

Islam Makhachev

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Drugorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije osvrnuo se na stanje u lakoj kategoriji

Sjajni Islam Makhachev jako dugo na glasu je kao borac kojeg bi velika većina lake kategorije radije izbjegla. To se naročito očitovalo dok Islam nije bio rangiran. Svi su znali da se radi o izrazito opasnom i neugodnom borcu s kojim se nema naročito smisla boriti i riskirati ako nije rangiran. Međutim, Makhachev je sada četvrti u poretku izazivača i sve je bliže napadu na pojas.

Makhachev je nešto privlačniji protivnik ostatku kategorije, sada kada se uz njegovo ime veže dosta visoka pozicija u poretku. Međutim, mnogi su dojma kako je pitanje vremena kad će Islam postati prvakom i pitaju se tko može stati na kraj borcu koji je trenutno u nizu od devet pobjeda.

Marvin Vettori, UFC-ov borac srednje kategorije pohvalio je vještine borca iz Dagestana, no ističe kako bi jedan borac itekako mogao parirati Makhachevu.

‘‘Islam je sjajan tip. Imao sam jednom priliku trenirati s njim u Vegasu. On je paklen borac, nema dileme. Ali jedan tip mu može zadati puno problema. Ne znam želim li gledati tu borbu sada ili kad jedan od njih bude prvak. Taj tip moj je timski kolega, Beneil Dariush. To bi bila luda borba. Jedva čekam vidjeti ju (ako se dogodi).‘‘, izjavio je Marvin u podcastu Real Quick with Mike Swick

Justin Gaethje favorit je za idućeg izazivača, no prije svega, Dustin Poirier i Charles Oliveira moraju u 12. mjesecu odraditi meč za prvaka lake kategorije. Što se Islama Makhacheva tiče, lako moguće je da će Dagestancu trebati još jedna pobjeda. Pitanje je s kime bi ga UFC u tom slučaju upario, no Beneil Dariush uistinu se nameće kao najlogičniji izbor.

32-godišnji Iranac s američkom putovnicom također je u sjajnom pobjedničkom nizu. Dariush je savladao posljednjih sedam protivnika koje je promocija stavila pred njega i trenutno je trećerangirani izazivač UFC-ove lake kategorije. Činjenica je kako su on i Makhachev uistinu u sjajnim nizovima i ne bilo nezasluženo da obojica čekaju sa strane priliku za napasti pojas. Međutim, za MMA fanove, a i samu promociju, najbolja opcija bila bi uparivanje dvojice odličnih boraca.

Linker
16. travanj 2024 19:11