UFC

Trener iz AKA dvorane tvrdi: ‘Ako itko može pobijediti Khabiba, onda je to Islam Makhachev‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (islam Makhachev)
Čini se kako je sve popularnija tema kojom se uspoređuju vještine Khabiba i Islama Makhacheva

Umirovljeni Khabib Nurmagomedov uistinu je djelovao nepobjedivo tokom svoje MMA karijere. Dagestanac se umirovio s 29 pobjeda i niti jednim porazom, a njegova dominacija nešto je o čemu će se uvijek pričati. Islam Makhachev nedugo nakon Khabibova umirovljenja iskočio je kao legitimni nasljednik i kao četvrtorangirani izazivač, trenutno je jako blizu napadu na pojas u lakoj kategoriji.

Sve više nameću se pitanja oko toga što bi se dogodilo u meču između Makhacheva i Nurmagomedova. Obojica su sjajni hrvači i parteraši. Dojam je kako Makhachev posjeduje nešto bolje vještine u stojci, no neprekidni presing Nurmagomedova nešto je što ne vidimo toliko u nastupima Islama Makhacheva.

Bivši UFC-ov borac Mike Swick, a sada trener u tajlandskoj podružnici AKA dvorane dobro je upućen u vještine obojice boraca. Naime, Swick je tokom svoje karijere također trenirao u American Kickboxing Academyju, dvorani gdje i dvojica odličnih Dagestanaca godinama treniraju.

U razgovoru za portal The Allstar, Swick je prokomentirao Islamove izglede u eventualnom meču protiv Khabiba.

''Godinama su se svi pitali tko može pobijediti Khabiba? Tko mu može parirati uopće? Svi su očekivali da mi kažemo kako je to prvorangirani ili drugorangirani izazivač u UFC-u. Međutim, mi oduvijek govorimo da je to Islam. Ako postoji itko tko može pobijediti Khabiba ili mu pružiti težak meč, za nas je to oduvijek Islam Makhachev.'', izjavio je Swick.

Javier Mendez, glavni trener u AKA dvorani, tokom osmog mjeseca također se dotaknuo nekih prednosti Islama Makhacheva u odnosu na Khabiba.

''Ono što Khabib nikada nije radio dobro kao Islam su bacanja, judo bacanja, 'leg sweepovi' i 'leg tripovi' (saplitanja). Posjeduje i Khabib ta oružja, no nije na Islamovoj razini po tom pitanju. Kada se borite ili sparirate s Islamom, u jednom trenutku ste na nogama, a već idućeg trena doslovno letite'', rekao je Mendez tokom gostovanja u podcastu baš kod Mikea Swicka.

Ovakve usporedbe zasigurno će biti sve učestalije, naročito ako Islam Makhachev dođe do titule prvaka te ju nekoliko puta uspješno obrani. Svi će se onda pitati koji je od dvojice Dagestanaca bolji borac, no činjenica je kako nikad nećemo saznati. Khabib i lslam jedan prema drugom odnose se kao prema rođenoj braći i stoga ih nikad nećemo gledati na suprotnim strana kaveza ili ringa.

Linker
13. travanj 2024 17:57