UFC

Masvidal analizirao presudni trenutak: ‘Prevario me, a kad sam to shvatio - već je bilo prekasno‘

Jorge Masvidal i Kamaru Usman
 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
‘Gamebred‘ je nahvalio svog rivala i priznao da ga je zaustavio ‘prekrasnom tehnikom‘

"Kamaru Usman odlukom ili Jorge Masvidal nokautom", tako je otprilike glasila većina prognoza uoči glavne borbe UFC-a 261, a na kraju su mnogi ostali šokirani kada su na podu slavnog Octagona ugledali 'uspavanog' 'Gamebreda'.

Sada, kada su se slegli prvi dojmovi, Masvidal se ponovno obratio javnosti i u razgovoru s Arielom Helwanijem nahvalio Usmana te analizirao presudni trenutak u velikom revanšu.

"Bio je to savršen tajming. Prevario me, mislio sam da ide na rušenje, a kad sam shvatio da to nije bio slučaj, već je bilo prekasno. Bacao sam lijevi 'check hook', ali bilo je prekasno. Krivo sam pročitao informacije koje sam dobivao pa mi je na jedan prekrasan način uspio to prodati i doći do tog rezultata", rekao je Masvidal za ESPN.

Iako su u najavi borbe padale neke teške riječi, prvak i izazivač na kraju su si pružili ruku i pokazali da imaju veliko poštovanje jedan za drugoga. Nakon onakve izvedbe Usmana, Jorge nije imao izbora te se morao nakloniti jednom od najboljih boraca današnjice, ali i čovjeku koji ga je već dvaput pobijedio.

"Tog trenutka, ja sam, prije svega, fan. Zašto? Jer toliko volim ovaj sport, a to je stvarno bila prekrasna tehnika."

Masvidal je fizički dobro i čini se da iz ovog meča nije povukao nikakve ozbiljnije posljedice. Kako sam kaže, u akciju će se definitivno vratiti, ali za žurbom nema potrebe.

"Definitivno je bilo i loših i dobrih trenutaka koji su proizašli iz te borbe. Spreman sam za ono što slijedi. Imam 36 godina, i dalje se osjećam dobro te još uvijek mogu ići jako na treninzima, čak i kada spariram s mladim likovima. Zašto ne bih pokušao još jednom?" - zaključio je Masvidal.

Linker
20. travanj 2024 12:37