UFC

Masvidal odgovorio na Roganove komplimente: ‘Ovo je životni uspjeh za mene, tip je enciklopedija‘

Jorge Masvidal

 USA TODAY Sports/ddp USA/Profimedia
‘‘Gamebred‘‘ je s oduševljenjem prihvatio pohvale koje mu je uputio legendarni Joe Rogan

Poprilično iznenađujuće komplimente dobio je Jorge Masvidal prije nekoliko dana od strane Joea Rogana. Popularni UFC-ov komentator i voditelj megapopularnog podcasta ‘‘The Joe Rogan Experience‘‘, ugostio je Lukea Combsa, američkog glazbenika s kojim je u jednom dijelu podcasta razgovarao i o MMA-u.

Rogan se osvrnuo na situaciju u velter kategoriji i uspoređivao je uspjehe Kamarua Usmana i Georgesa St-Pierrea. Radi se o dvojici boraca koje mnogi vide kao najveće velteraše u povijesti, a iako GSP-ju u korist idu rezultati i statistika, Rogan je istaknuo kako se Usman borio s osjetnom jačom konkurencijom.

‘‘Mislim da se Kamaru Usman borio s puno jačom konkurencijom. GSP je bio tako dobar da je podignuo letvicu. Ali pogledajte pobjede GSP-ja. On je pobijedio neke jako dobre tipove, ali mislim da su borci koje je Usman porazio bolji.‘‘, rekao je Rogan i pritom je naveo Colbyja Covingtona, Jorgea Masvidala i Tyrona Woodleyja kao neke od najzvučnijih Usmanovih pobjeda.

Combs kao gost podcasta pitao je Rogana smatra li Masvidala boljim od GSP-ja na vrhuncu svoje karijere, a Rogan je dao iznenađujuć odgovor na to pitanje.

‘‘Da. Mislim da bi Masvidal bio opasan za svakog da se borio u to vrijeme. On je na nekoj drugoj razini. Mislim da su svi danas na nekoj višoj razini. Masvidalov nokaut protiv Bena Askrena, to je jedan od najvještijih poteza koje je itko ikad učinio. Pomjerio se bočno, a zatim se zaletio ravno na Askrena. Askrenu su proradili hrvački instinkti, a Masvidal ga je koljenom poslao u ‘carstvo snova‘. Samo jedan udarac je trebao. Masvidal je nekoć nokautirao Yvesa Edwardsa ‘high kickom‘. On je pravi ubojica i gangster.‘‘, dodao je Rogan.

Mnogi su zaključili da je Rogan hvalio Masvidala više od očekivanog, jer par dana kasnije Masvidal je gostovao u njegovom podcastu. Nevjerojatno je pomisliti da Rogan odjednom smatra Masvidala boljim borcem od jednog Georgesa St-Pierrea, uz dužno poštovanje Jorgeu Masvidalu.

Roganovi komentari brzo su došli i do samog Masvidala koji se u razgovoru za MMA Junkie Radio odlučio osvrnuti na Roganove komplimente.

‘‘Joe (Rogan) prati ovaj sport od samih početaka i tip je poput enciklopedije. Neki dan sam bio s njim, upravo sam se vratio iz Texasa. Pričali smo o boksu i nema imena koje nisam spomenuo, a da ga on ne zna i da nije pogledao barem 20 mečeva tog boksača. On je enciklopedija i bogatstvo za ovaj sport.‘‘, započeo je Masvidal, a potom se okrenuo Roganovim izjavama.

‘‘Čuti od takve osobe da me smatra jednim od boljih boraca koji su se ikad pojavili, to je pravi životni uspjeh za mene. Rogana smatram istinskim poznavateljom ovog sporta. Mislim da on nije pristran. Tako mi se sviđa što me stavio među velikane.‘‘, odgovorio je vidno sretni Jorge Masvidal.

‘‘Gamebred‘‘ može uživati u pohvalama, ali pohvale će morati opravdati na UFC 287 eventu koji se održava 9. travnja (četvrti mjesec) u Miamiju. Masvidala čeka borba protiv Gilberta Burnsa, a nakon tri uzastopna poraza, Masvidalu je pobjeda imperativ ako želi ostati u konkurenciji za vrh velter kategorije. Roganovi komentari tu mu neće pomoći i Masvidal će morati pružiti sjajno izdanje unutar kaveza.

Linker
16. travanj 2024 15:36