UFC

Mateusz Gamrot pobijedio Jalina Turnera te poručio: ‘Borbu sam prihvatio prije 10 dana, sad želim top 5 protivnika!‘

 Mateusz Gamrot 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Uletio je na ‘‘short notice‘‘, a sada je došao do nove pobjede u UFC-u nakon tri odlične runde

Mateusz Gamrot i Jalin Turner bili su drugi po redu na noćašnjoj spektakularnoj UFC 285 priredbi. Još otkako je došao iz KSW-a u najjaču promociju, Gamrot je počeo ostvarivati jako dobre rezultate. U ovaj meč je doduše ušao iz poraza protiv Beneila Dariusha, a borio se s Jalinom Turnerom. Originalno se Turner trebao boriti protiv Dana Hookera koji je bio prisiljen povući se iz borbe, a u meč je ušao s odličnim nizom od četiri pobjede.

Prva runda

Osjetno duži Turner krenuo je pogađati od početka s distance te su obojica pronalazili svoj ritam. Gamrot je bio dosta agresivan te je nekoliko puta ušao u poludistancu i zaprijetio krošeom. Ubrzo je Gamrot srušio Turnera koji se odgurao do žice, no odlični Gamrot ga je uspio zadržati u parteru. Uspio je Turner nakon nekog vremena pridići, razdvojili su se te je Jalin jako dobro ispogađao Gamrota. Mateusz je ponovno srušio, te je završio i u polugardu. Turner je ponovno išao po starom receptu, odgurao se do kaveza i ustao.

Druga runda

Gamrot je ponovno krenuo s ulascima i brzim izlascima dok je Turner pogađao poneki pojedinačni udarac. Nešto su pasivnije otvorili ovu rundu, nitko se nije odvažio napasti prvi. Desni direkt je Gamrot pogodio, a zatim odličan ‘‘low kick‘‘. Mijenjao je gardove Turner, a pogodio je odličan udarac te je Gamrot završio na podu. Desnicom je ponovno pogodio Turner i uzdrmao Gamrota koji je neuspješno pokušao rušiti. Otvorio je Jalin ranu na lijevoj strani Gamrotovog lica, no ipak završava u parteru jer ga je Gamrot ovog puta uspješno srušio. Mateusz je prošao u polugard, no nije značajnu štetu nanio protivniku. Rundu je Gamrot završio kao gornji u parteru.

Treća runda

Posljednju rundu su otvorili dosta rezervirano, a Gamrot je bio prvi koji je nešto i pogodio. Nakon tih udaraca je ponovno srušio Turnera koji se ponovno htio odgurati na žicu u čemu je i uspio. Uspio je Jalin ustati te su se našli u klinču, a Gamrot ga je ponovno bacio ali ne i zadržao. Puno klinča uz žicu je obilježilo ovu rundu, a sudac ih je zbog neaktivnosti razdvojio. Našli su se na sredini kaveza te je Turner pogodio dobru kombinaciju, nakon čega je obranio rušenje koje je Gamrot pokušao. Mateusz je pokušao rušiti još jednom, a u tome je uspio te je borbu završio kao gornji.

Pobjedu je odnio Mateusz Gamrot podijeljenom sudačkom odlukom.

Linker
27. travanj 2024 03:23