UFC

Shavkat Rakhmonov došao do novog finiša: Na nesvakidašnji način je završio Neala

Shavkat Rakhmonov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nekoliko puta je Rakhmonov bio i uzdrman, no na kraju je u posljednjoj minuti borbe završio Neala

Noćas se jedan od najvećih potencijala velter kategorije Shavkat Rakhmonov našao pred novim izazovom. Na noćašnjem UFC 285 ga je čekao Geoff Neal koji je, usputno rečeno, pao jučer na službenom vaganju. Inače, Neal je u 2022. godini nastupio samo jednom i to protiv Vicentea Luquea kojeg je pobijedio, dok je Rakhmonov lani nastupio dvaput. U ovaj meč je ušao iz pobjede, i to nad Neilom Magnyjem kojeg je završio giljotinom. Što se događalo u meču protiv Neala, pročitajte u nastavku.

Prva runda

Počeo je Rakhmonov s pritiskom od prvog trenutka, a brzo su se našli u klinču na žici. Borili su se za dominantnu poziciju, no dosta brzo su se razdvojili te su nastavili borbu na nogama. Neal je boksačkim kombinacijama dobro pogađao, no i Shavkat je također pogodio nekoliko dobrih udaraca. Odlično se Rakhmonov kretao i pogađao, a ostao je bez gume za zube što Herb Dean nije primijetio. ‘‘High kickom‘‘ je Shavkat pogodio Neala te ga je uzdrmao, a ponovno su se našli na žici i u klinču. Još je nekoliko udaraca pogodio Rakhmonov, a postao je dosta agresivan.

Druga runda

Agresivno je Rakhmonov nastavio i u drugoj rundi, a pogodio je dosta čistih udaraca. Koljenima u tijelo je dobro ispogađao Neala, a inicirao je i klinč uz žicu odakle je pokušao rušiti. Neal se obranio te su nastavili borbu na nogama, a Neal je ljevicom odlično pogodio Shavkata nekoliko puta. Aperkatima je počeo raditi Rakhmonov i to prvenstveno u tijelo, no Neal mu je vratio s dva desna krošea koje je ovaj osjetio. Do kraja runde su uglavnom izmjenjivali pojedinačne udarce.

Treća runda

Rakhmonov je bio lagan na nogama i dobro se kretao, a pogodio je i dva ‘‘high kicka‘‘ ali i jedan kružni iz okreta. Neal je kombinacijom pogodio Rakhmonova i jako ga uzdrmao, tako da je Rakhmonov pokušao s hrvanjem no bezuspješno. Našli su se ponovno uz žicu u klinču, a Neal je pogodio dobar aperkat iz te pozicije. Shavkat je djelovao umorno te je dosta usporio. No, uspio je pogoditi Neala te ga je skoro nokautirao na nogama, nakon čega je sjeo odličan lakat. Našao mu se Rakhmnonov na leđima no ne zadugo, a borba se nastavila uz žicu. Rakhmonov je iz stojeće pozicije uhvatio ‘‘RNC‘‘ te je Neal tapkao!

Bila je ovo najteža borba za Shavkata do sad, a bio je i dobrano uzdrman. No, njegov ‘‘killer instict‘‘ je na kraju ipak presudio te je u posljednjoj minuti borbe završio Neala.

Linker
13. travanj 2024 17:56