UFC

Matt Brown je oduševljen pobjedom Adesanye: ‘Mislim da je sada u top 5 najvećih boraca ikad‘

Israel Adesanya

 Seth Browarnick/StartraksaPhoto.com/INSTAR Images/Profimedia
UFC-ov veteran velter kategorije u hvalospjevima je pričao o prvaku srednje kategorije

Israel Adesanya podsjetio nas je koliko je velik proteklog vikenda na UFC 287 eventu. Gotovo svi su ga unaprijed otpisali i smatrali su da žuri s novom borbom protiv Alexa Pereire koji ga je nokautirao u 11. mjesecu prošle godine.

‘‘Izzyju‘‘ je to bio treći poraz od Alexa Pereire, ali nije se Israel predavao i vjerovao je da će jednom napokon doći do pobjede. To je i ostvario proteklog vikenda, a Pereiru je nokautirao u drugoj rundi borbe. Adesanya je sada ponovno prvak UFC-ove srednje kategorije i može nastaviti loviti rekord Andersona Silve.

‘‘Spider‘‘ je 10 puta uspješno branio titulu prvaka u srednjoj kategoriji, a Israel se zaustavio na pet uspješnih obrana. Na pola je puta Israel Adesanya, ali još je nekoliko godina nastupanja pred Adesanyom koji u sedmom mjesecu puni 34. godinu života.

Stigao Andersona Silvu ili ne, Israel Adesanya već spada je istinski velikan ovog sporta i mnogi ga vide kao jednog od najvećih u povijesti. UFC-ov veteran Matt Brown otišao je vrlo daleko prilikom rangiranja Adesanye.

‘‘Kad pogledate kako se ‘Izzy‘ borio, najveća prilagodba leži u tome što nije više pokušavao neutralizirati Alexa Pereiru, nego je jednostavno uzvraćao paljbu. Ne mogu izreći dovoljno dobrih stvari o Israelu Adesanyi. Ovo je najbolja povratnička priča u povijesti ovog sporta. Nadišao je sve probleme u ovoj borbi. Smatram da je u prvoj borbi bio previše obrambeno nastrojen. Sada je bio odlučio nauditi Pereiri i upravo to je napravio.‘‘, započeo je Brown, a potom je dodao.

‘‘Mislim da je Adesanya odbacio svaku mogućnost ‘grapplanja‘ i rekao je samom sebi: ‘Neću hrvati protiv tebe, radit ćemo kickboksački meč i razvalit ću te‘. Skidam mu kapu na tome. Trebalo je imati hrabrosti za nešto takvo. Mislim da je vrijeme da ga počnemo svrstavati među pet najvećih ikad.‘‘, rekao je Brown.

Mnogi se vjerojatno neće složiti s Mattom Brownom, ali činjenica je da Israel Adesanya ima jednostavno previše ‘‘hejtera‘‘ među MMA fanovima. Međutim, sva ta mržnja ne tiče se njegovih borilačkih vještina, nego njegove osobnosti.

Nekima se jednostavno teško pomiriti da čovjek koji lakira nokte i oblači suknje može razvaliti najopasnije borce na svijetu i to radi dugi niz godina. Nažalost po mrzitelje Israela Adesanye, kad se uzme u obzir ono što Adesanya radi u kavezu, apsolutno nitko ne može osporiti da se radi o jednom od najvećih boraca ikad. Možda je još rano reći da je u top 5, ali jako je blizu i pitanje je trenutka kada će doseći taj status.

Uživajte u veličini dok imate priliku.

Linker
23. travanj 2024 04:17