UFC

Matt Brown o usporedbama LeBrona Jamesa i Conora McGregora: ‘Neusporedivo je. Košarka je zabava, borilački sport nije‘

Conor McGregor

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iskusni UFC-ov veteran ne vjeruje u povratak McGregora

Gotovo svaki put kad bismo pisali o potencijalnom povratku Conora McGregora, članak bismo zaključili riječima ‘‘kako je upitno hoće li se McGregor uopće vratiti profesionalnom sportu‘‘.

Koliko god Dana White i sam McGregor pokušavali uvjeriti javnost da ćemo svjedočiti tom povratkom, lako se može izvući zaključak iz Conorovog načina života koji je nerijetko dostupan na društvenim mrežama. McGregor snima film, tulumari na jahtama, posjećuje velike evente, sudjelovao je u ‘‘TUF-u‘‘ kao trener, ali treninzi i trening kamp jednostavno izostaju iz cjelokupne priče. Sve to dovelo je i Danu Whitea do određenog priznanja prije nekoliko dana.

Nisam siguran da će se Conor McGregor više ikada boriti u UFC-u. Conor ima puno novca. Ako uspijemo dovesti Conora opet, bili bi smo oduševljeni. Novac komplicira puno toga. Upravo je snimio film, sada odrađuje pressice i ostale obaveze. Želi se boriti ove godine, a sve ćemo vidjeti‘‘, rekao je Dana na konferenciji za medije.

‘‘McGregor je bio jedan od najboljih poslovnih partnera koje smo do sada imali. Teško ga je dovesti negdje da se pojavi na vrijeme, ali to je Conor, zar ne? Govorili su da je bio naša lutka, ali mislim da mu ide poprilično dobro za jednu lutku.‘‘, dodao je Dana.

Dakle, i sam Dana White polako posustaje i prihvaća činjenicu da McGregor jednostavno nema motivaciju i više nije sposoban proći mukotrpan trening kamp, a zatim ući u kavez s nekim od najboljih boraca na svijetu.

Svoje viđenje ove situacije ponudio je i UFC-ov veteran Matt Brown. Američki borac dugo je držao stav kako se McGregor neće vratiti sportu i čini se da je bio u pravu. Matt tvrdi kako se ne radi ni o kakvom iznenađenju, niti o nekakvom ‘‘specijalnom predviđanju‘‘.

‘‘Bilo je poprilično očito. Ne smatram da sam napravio nešto u stilu Nostradamusovih sranja. Tip (McGregor) ima stotine milijuna na računa. Biste li se vi borili da imate stotine milijuna dolara u banci?

On (Conor) je učinio mnoštvo velikih stvari. Bio je sjajan borac, ali nikada više neće osvojiti titulu prvaka. Jedini razlog zbog kojeg bi se mogao vratiti jest njegov ego. On ne treba novac, samo ga ego može vratiti. Itekako je svjestan da nikada više neće doći o pojasa. Radi se o jako, jako inteligentnoj osobi. Ako zna da više nikada neće doći do pojasa, koja je poanta povratka?‘‘, poručuje Brown.

Kad god se potegnu ovakve rasprave i argumenti, nađu se oni koji navode bogate sportaše, multimilijunaše koji i dalje nastupaju u ovim sportovima. LeBron James jedan je od primjera. 39-godišnji američki košarkaš također posjeduje ogroman novac na svojim računima, ali još uvijek aktivno nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu (NBA). Brown tvrdi kako postoji određena razlika.

‘‘Uspoređivati Conora s LeBronom Jamesom nema smisla. Košarka je zabavan sport, dok borilački sport nije zabava. Ja uživam boreći se i stvarno volim boriti se. Strastven sam oko svega toga i volim taj sport baš zato što to nije zabava. Nezasitan sam kad je patnja u pitanju. Volim ući u kavez, dobivati i davati batine drugima. Košarka, to je jednostavno zabava. Posve je drukčije igrati košarku i odraditi borilački meč. UFC nastup je brutalno iskušenje i brutalan sport koji ništa ne oprašta. Poštovanje UFC-u jer su izgradili taj brand. Oni su Super Bowl u MMA-u. Znam da se događaju eventi u Apexu koji nas ne čine uzbuđenima, ali činjenica je da se netko na Conorovoj razini neće vratiti kako bi odradio manji meč ‘za zagrijavanje‘. Možete se vratiti samo kako biste se borili s ubojicom poput Michaela Chandlera.‘‘, zaključio je Matt Brown u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ podcastu.

Teško je opisati cjelokupnu situaciju bolje nego ju je opisao Matt Brown. UFC-ov veteran sve je pojasnio.

Linker
03. svibanj 2024 11:00