UFC

Matt Brown smatra da bi Michael Chandler trebao inzistirati na borbu za titulu: ‘Je**š Conora‘

Michael Chandler

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
UFC-ova legenda smatra da bi trebao odustati od borbe s irskom superzvijezdom

Michael Chandler već gotovo dvije godine čeka borbu protiv Conora McGregora, ali kasno u ponedjeljak navečer objavio je vijest koja je šokirala mnoge. UFC još nije komentirao Chandlerovu izjavu o ponudi za borbu, ali predloženi datum je u listopadu u Abu Dhabiju kada se očekuje da će Makhachev ponovno nastupiti. Svi znakovi su ukazivali na to da će Arman Tsarukyan dobiti tu priliku za naslov, ali sada bi Chandler mogao preskočiti red - ako odustane od borbe protiv McGregora.

Nakon što je Chandler nastavio objavljivati nove objave o Makhachevu, prvak lake kategorije čini se da je odbacio svog potencijalnog izazivača, nazivajući Chandlera "nepouzdanim".

Legendarni UFC borac Matt Brown smatra da bi Chandler bio lud da ne prihvati priliku za naslov ako mu se ukaže.

"Zašto ne bi odmah prihvatio tu priliku, potpisao danas, to mi nema smisla," rekao je Brown u posljednjoj epizodi The Fighter vs. The Writer. "Ne mogu smisliti nijedan razlog da to ne učini.

"Pod pretpostavkom da se Conor stvarno vrati - recimo da se vrati - misliš li da ne bi volio boriti se protiv tebe za naslov? Mogao bi apsolutno dogovoriti tu borbu za naslov, pod pretpostavkom da osvojiš naslov i sada to nije samo borba protiv Conora McGregora, već borba za naslov. Može li biti bolje?" Brown je dugo sumnjao da će se McGregor ikada više boriti, ali čak i s irskom superzvijezdom koja planira povratak nakon slomljenog nožnog prsta koji ga je prisilio da odustane od UFC-a 303 prošlog vikenda, nema točnog vremenskog okvira kada bi se mogao ponovno boriti.

CEO UFC-a Dana White odlučno je izjavio da neće razmatrati novi datum za McGregorovu sljedeću borbu dok on potpuno ne ozdravi.

Uz to, McGregor ostaje najveća zvijezda u sportu pa bi mogao prodati tonu ulaznica i pay-per-viewa, neovisno o tome protiv koga se borio. Što se tiče Chandlera, on čeka priliku za borbu protiv McGregora i zaradu koja ide uz tu borbu, ali prilika za naslov u lakoj kategoriji mogla bi biti još veća u nekim aspektima.

"Michael Chandler je trebao Conora. Sada ima priliku za naslov," rekao je Brown. "Sada mu Conor više nije potreban. Uzmi je**eni naslov. Je**š Conora. Idi!

"Uzmi borbu. Recimo da je najgori scenarij, izađeš tamo i Islam te uništi, sruši te u jednoj rundi, misliš li da Conor još uvijek ne bi htio borbu protiv tebe? Već si dolazio nakon poraza. Conor želi lakšu borbu - nikada ne bih nazvao Chandlera lakšom borbom - ali to je ono što Conor misli. Kaže, ‘Ovo je borba koja će me vratiti, dobra prilika za mene.‘ Što god Islam učini tebi, neće promijeniti Conorovo mišljenje o tome. Ne mislim."

Chandlerova odlučna poruka upućena McGregoru možda je njegov posljednji pokušaj da prisili bivšeg dvostrukog UFC prvaka da odredi datum povratka, što je u ovom trenutku još uvijek nepoznato.

Čak i ako McGregor najavi da je spreman do rujna, Brown jednostavno ne vidi kako Chandler može propustiti priliku za naslov koja bi mu inače gotovo sigurno izmakla.

"Jedino što mogu pomisliti je da možda Michael Chandler samo stavlja to vani da bi pokušao privući Conora brzo," objasnio je Brown. "Ovaj sport se prebrzo kreće. Mora to prihvatiti. To je ludo.

"Što ako Conor kaže ‘Dobro sam za rujan‘ i on odbije borbu protiv Islama, bori se protiv Conora i recimo da ga brzo i lako porazi, Islam bi mogao već krenuti dalje. Pobjeda nad Conorom ne garantira nužno borbu za naslov sljedeći put. Sada moraš raditi svoj put protiv još nekoliko momaka? Imao si veliku zaradu, sada moraš boriti protiv još nekoliko momaka da pokušaš dobiti priliku za naslov? Osim ako mu UFC obeća borbu za naslov ako pobijedi Conora. Tko zna. Nema smisla ne iskoristiti ovu priliku odmah."

S obzirom na način na koji je Chandler postavio pitanje na društvenim mrežama, čini se da još uvijek razmišlja hoće li se boriti protiv Makhacheva ili čekati odgovor od McGregora.

Brown se nada da to nije slučaj. Zapravo, vjeruje da Chandler samo zadirkuje McGregora prije nego što objavi da će se boriti protiv Makhacheva u listopadu s naslovom u lakoj kategoriji na liniji.

"Kladim se da je Chandler već odlučio i da se bori protiv Islama i samo priča sranja Conoru sada," rekao je Brown. "Samo ga malo zadirkuje, daje mu do znanja. Nešto slično tome. Ne bi imalo nikakvog smisla ne napraviti to."

"Dobio si što si htio cijelo vrijeme. Dobio si borbu za naslov. Imaš priliku ostvariti svoj san. Sada, ako ti je san zaraditi još nekoliko milijuna, ne znam sve detalje ugovora, ali koliko novca ćeš realno zaraditi protiv Conora u odnosu na Islama? Možda je nekoliko milijuna, ali ne možeš zaraditi nekoliko milijuna? Chandler će prihvatiti tu borbu. Možda je samo zadirkivao Conora, malo ga provocirao ili nešto slično. Osim ako nema nešto ogromno što nam promiče, mora uzeti borbu za naslov."

"Ponudili su mi borbu protiv Islama Makhacheva u listopadu," Chandler je tvrdio na Twitteru. "Ali ako je mali nožni prst Conora McGregora spreman do rujna, idemo na Sphere. Najveći sportski događaj u povijesti sporta."

Linker
02. srpanj 2024 23:46