UFC

Max Holloway odgovorio na Topurijine zahtjeve: ‘Pravi BMF to ne bi rekao‘

Max Holloway

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Holloway smatra kako prvak perolake kategorije ne shvaća pravo značenje BMF titule.

Max Holloway je utjelovio pravi razlog zbog kojeg je UFC stvorio BMF naslov kada je koračao prema sredini oktogona, pokazao prema podu i pozvao Justina Gaethjea na otvorenu razmjenu do posljednjeg zvona u njihovoj borbi na UFC-u 300.

Samo deset sekundi prije zajamčane bodovne pobjede, Holloway je riskirao sve razmjenjujući udarce s Gaethjeom što je rezultiralo jednim od najvećih nokauta u povijesti UFC-a. Budući da je bio spreman preuzeti takav rizik, možemo zaključiti da u potpunosti razumije ideju iza naziva BMF, ali čini se da ne dobiva te iste vibracije od Ilie Topurie.

U srijedu, tijekom gostovanja u emisiji The MMA Hour, Topuria je izjavio da je zainteresiran za borbu s Hollowayem samo ako se BMF naslov stavi na kocku. U odgovoru, havajski borac kaže da to samo dokazuje da Topuria nije spreman natjecati se za taj naslov jer takvi zahtjevi zapravo ne odgovaraju mentalitetu jednog BMF-a.

"To nije baš BMF način izražavanja", rekao je Holloway Jimu Romeu. "Pravi BMF ne bi rekao ‘Neću se boriti s ovim tipom osim ako ...‘ To nije BMF. Ne zvuči baš kao BMF njegov način na koji on to zahtijeva i govori, ‘Neću se boriti‘.‘‘

"Pravi BMF se bori s bilo kime, bilo kada, u bilo kojoj kategoriji, u bilo kojem vremenu, i to nije ton BMF-a."

Iako Holloway ostaje odlučan da će se na boriti protiv koga god mu UFC odredi, obračun s Topuriom ipak je na vrhu njegove osobne liste želja.

On je izjavio odmah nakon što je dogovorio borbu s Gaethjeom da je uvijek htio povrat naslova perolake kategorije kojeg je prethodno držao kroz tri obrane naslova od 2017. do 2019. godine. Pošto je tri puta gubio od Alexandra Volkanovskog, čini se da mu je sada, kada je Topuria maknuo Australca s trona, put natrag do pojasa lakši.

Ali Hollowayu zapravo nije bitno ako se suoči s Topuriom pa zatim ponovno bori s Volkanovskim po četvrti put, jer to je ono što bi pravi BMF napravio.

"To je uvijek bio moj glavni cilj. Moj glavni cilj je uvijek bio boriti se s Iliom", rekao je Holloway. "Ovo je bila zabavna borba. Pozdrav Justinu Gaethjeu. Justin Gaethje je legenda, ‘The Highlight‘, imao je sve za izgubiti. Dao mi je priliku i ovo se dogodilo, ali u mom umu uvijek je bilo, bez obzira na sve, pobjeda, poraz, što god bilo, želio sam se boriti s Iliom.‘‘

"Ljudi me uvijek pitaju, ‘Što mislite o Ilii?‘ Jedino što mi padne na pamet su upitnici. Tip je vrlo upitan. Svi drugi u perolakoj kategoriji koji su se htjeli boriti protiv Volkanovskog, prošli su prvo kroz mene. Borili su se sa mnom ili su se morali boriti sa mnom. To je jedan tip koji mi je izmaknuo. Ne znam kako, ne znam zašto, ali jest i dobio je priliku za naslov."

Holloway je pohvalio Topuriu za svrgnuće Volkanovskog brutalnim nokautom kako bi postao prvak u veljači na UFC-u 298.

Novi vlasnik BMF titule je poslao Topuriji lekciju iz povijesti kao odgovor na njegove usporedbe.

"On je pobijedio čovjeka kojeg ja nisam mogao riješiti", nastavio je Holloway. "Borio se s čovjekom jednom, a ja sam se borio tri puta. I vidio sam da je rekao podmuklo da mu je trebalo devet minuta za ono što ja nisam uspio u 90 minuta. Nešto ludo poput toga.‘‘

"To je smiješno. Zadnji put kad sam provjerio, kad sam imao tvoje godine, već sam imao obrane naslova, prijatelju. Dakle, izgleda da još uvijek moraš nadoknaditi nešto."

Holloway doduše ima i druge opcije, mogao bi ostati u višoj težinskoj kategoriji i čekati priliku za borbu s Conorom McGregorom ili Michaelom Chandlerom. Također bi mogao potencijalno tražiti borbu za naslov u lakoj kategoriji s Islamom Makhachevom, koji će braniti svoj pojas protiv Dustina Poiriera na UFC-u 301 u lipnju.

Što god se na kraju dogodi, Holloway ne prigovora, jer to ne bi bilo vrlo prikladno za pravog BMF-a.

"Postoje opcije. Posebno u ovom sportu, uvijek je sjajno imati opcije", rekao je Havajac. "Rangiran sam u višoj težinskoj kategoriji sada. Imamo moju težinsku kategoriju ovdje, na vratima. Conor se vraća. Ilia je tu, Islam je tu. Dustin se bori s Islamom. Trebalo bi biti zabavno. Kao što sam rekao, taj naslov perolake kategorije je ono što želim. Želim ga natrag. Ali na bilo koji način na koji UFC želi gurati mene, gurat će me. Čekam. Pretvorio sam se u uho.‘‘

Linker
24. travanj 2024 08:13