UFC

Max Holloway pažljivo će pratiti borbu za ‘BMF‘ pojas: ‘Volio bih se boriti s bilo kim od njih dvojica, oba su je**ni borci!‘

Max Holloway 

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Bez obzira na to tko je protivnik, svako uparivanje s Poirierom, Gaethjeom i Hollowayem obećava

Max Holloway nastavlja propitkivati potencijalni ​​povratak u laku kategoriju. Najbolji havajski borac etablirao se kao jedan od najboljih u perolakoj kategorija svih vremena. Od 2013. godine 31-godišnji Holloway gubio je samo u borbama za naslov UFC-a, posustajući protiv Alexandera Volkanovskog i Dustina Poiriera.

Hollowayev revanš s Poirieru bio je jedinstven u kojem se “Blessed” vratio u laku kategoriju po prvi put nakon svoje četvrte borbe u karijeri 2011. i to na "short notice" za privremeni pojas. Igrom slučaja, Hollowayev debi u UFC-u bio je njegova peta profesionalna borba, koju je vodio protiv Poiriera. Nažalost po legendu, Holloway nije uspio nadvladati "The Diamonda", prvo "triangle armbarom" u prvoj rundi, a zatim jednoglasnom odlukom sudaca. Iako je još uvijek gotovo besprijekorna sila u kategoriji do 66 kilograma, Holloway (24-7) je u situaciji poput limba s tri poraza od aktualnog prvaka Volkanovskog.

Poirier će odraditi revanš s Justinom Gaethjeom na UFC-u 291 ove subote u Salt Lake Cityju, dajući Hollowayu potencijalni šlagvort za povratak u laku kategoriju.

“To je za ‘BMF‘ pojas. Ako se borite za ‘BMF‘ pojas, ovo je borba, Želim vidjeti svoje ime u tom šeširu prije ili kasnije sada kada je ‘BMF‘ pojas u lakoj kategoriji. To bi bilo super. Volio bih se boriti s bilo kojim od ovih tipova samo iz navijačkih razloga. Ovo je navijačka tučnjava. Drago mi je što ovi momci imaju priliku osvojiti BMF pojas. Ovi dečki su je**ni.”

Holloway još uvijek ima auru prvaka bez naslova u perolakoj kategoriji od svog drugog i trećeg poraza od Volkanovskog. U svoje tri posljednje pobjede nad Arnoldom Allenom, Yairom Rodriguezom i Calvinom Kattarom, “Blessed” je nedvojbeno bio bolji nego ikad, čineći pomisao na njega u laganoj mješavini uzbudljivom za ljubitelje borbi.

Bez obzira na to tko je protivnik, svako uparivanje s Poirierom, Gaethjeom i Hollowayem vjerojatno će biti prepuno akcije. Sva trojica shvaćaju svoju zabavnu vrijednost, a Holloway smatra da će odlučujući faktor u ovom velikom nadolazećem revanšu biti izdržljivost.

"Jedan tip me je pobijedio dva puta, oskvrnuo mi je prokletu glavu, a drugi me skoro razotkrio svijetu. Tko god pobijedi u ovoj borbi, osoba je koja će jednostavno pretrpjeti veću štetu, koja jednostavno može izdržati dulje od ostalih. Ako želite kandidata za borbu godine, ovo je borba koja je borba godine."

Linker
16. svibanj 2024 12:02