UFC

Maxu Hollowayju odgovaraju pripreme za višu kategoriju: ‘Radimo prave poteze koji moraju biti napravljeni‘

 Max Holloway 

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
UFC 300 se bliži te je ostalo nešto manje od mjesec dana do jednog od najvećih evenata u povijesti te najveće svjetske promocije. Max Holloway se nalazi u pripremama te mu novi režim odgovara

Bilo je to 2019. godine kada se prvak UFC-ove “featherweight” kategorije Max “Blessed” Holloway (25-7) nakon tri uzastopne obrane titule odlučio za novi izazov. Tada je odlučio da će se “popeti” iz perolake u laku kategoriju. UFC mu je zakazao borbu s Dustinom “Diamond” Poirierom (30-8, 1NC). Izgubio je ujedinjenom odlukom za “interim” titulu te se onda vratio u svoju možemo reći “matičnu” kategoriju.

Sada, nakon 5 godina, više nije prvak no njegovo ime i dalje ima težinu te je debelo “podcrtano” u UFC-ovom rosteru boraca. Ponajbolji boksač UFC-a ponovno se sprema za napad na laku kategoriju. Na velikoj UFC 300 priredbi (13. travnja) ima zakazanu borbu s tzv. “BMF” prvakom Justinom “Highlightom” Gaethjeom (25-4).

U videu za svoj YouTube kanal “Blessed” je objasnio svoju viziju priprema za ovu borbu. Također, dao je svojevrsno objašnjenje zašto je 2019. pogriješio i ostao “kratak” u borbi s “Diamondom”. “Nema nekog izazova u dobivanju težine, nego je izazov dobiti pravu težinu. To nekada zna biti jako teško, ali osjećam da moj tim i ja radimo pravi posao. Jedem i dižem dobro. Snaga i rad na kondiciji je velik dio toga.‘‘

Max Holloway nikada nije pao na vaganju težinu što se tiče perolake kategorije no činjenica je da borci s godinama sve teže podnose proces skidanja kilograma koji utječu na njihovu psihu i izvedbu kasnije u borbi.

Čeka nas vrlo zanimljiv okršaj na ‘‘main cardu‘‘ te nas sve zanima je li tim oko borca s Havaja našao pravi recept u skladu njegovim tjelesnim propozicijama za laku kategoriju.

Linker
27. travanj 2024 09:10