UFC

(VIDEO) Prošli izlet u laku kategoriju nije dobro prošao: Prisjetite se kako je Poirier porazio Hollowaya

Max Holloway vs. Dustin Poirier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Max Holloway uskoro će odraditi drugi UFC nastup u kategoriji do 70 kilograma

Jako težak meč čeka Maxa Hollowayja na UFC 300 eventu. Bivši prvak UFC-ove perolake kategorije spreman je za svoj novi ‘‘izlet‘‘ u laku kategoriju, a ovaj put na suprotnoj strani kaveza naći će se Justin Gaethje, aktualni nositelj ‘‘BMF‘‘ pojasa.

Holloway i Gaethje borit će se upravo za taj pojas koji nema neku osobitu vrijednost, ali lijepo ga je imati u svojoj kolekciji. Osim samog pojasa, pobjednik ovog meča mogao bi izboriti status sljedećeg izazivača za titulu prvaka u lakoj kategoriji.

Ranije u karijeri, Max Holloway imao je priliku doći do pojasa u lakoj kategoriji. ‘‘Blessed‘‘ se u četvrtom mjesecu 2019. godine borio protiv Dustina Poiriera za status privremenog prvaka kategorije do 70 kilograma, ali borbu je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Bio je to fantastičan meč na pet rundi u kojem je Poirier zasluženo slavio, ali oba borca kući su otišli bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara. UFC ih je nagradio bonusom za ‘‘Najbolju borbu večeri‘‘, a bonus su definitivno zaslužili.

181 značajan udarac pogodio je Holloway u tom meču, dok je Poirier bio gotovo jednako aktivan i točan sa svojim udarcima. ‘‘Diamond‘‘ je prema službenoj statistici pogodio Hollowayja sa 178 značajnih udaraca.

Statistika odaje dojam kako je Max Holloway mogao i pobijediti u tom meču, ali borbe se ne boduju na temelju same statistike. Naime, udarci Dustina Poirieri nisu bili samo ‘‘značajni‘‘, nego osjetno značajniji od Maxovih.

Razlika u fizičkoj snazi, kao i u snazi njihovih udaraca bilo je više nego očita. Poirier je radio veću štetu, u par navrata bio je blizu da pošalje Maxa Hollowayja u nokdaun, ali to mu ipak nije pošlo za rukom. Unatoč tome što govori statistika, ovdje dileme nije bilo. Poirierova ruka zasluženo je podignuta na kraju meča, a do pobjede je došao jednoglasnom odlukom (49-46 x3).

Dojam je kako Holloway tada nije napravio dobru tranziciju u laku kategoriju. Nedostajalo je snage i eksplozivnosti, a mnogi se brinu da će takav problem imati i u meču protiv Justina Gaethjea.

Dustin Poirier nekoć je kao i Holloway nastupao u perolakoj kategoriji, a čak su se i borili u kategoriji do 66 kilograma također. Poirier je slavio i u tom meču, ali poanta je kako su nekoć obojica nastupali u nižoj kategoriji i razlika možda nije trebala biti tako velika tijekom njihovog meča u lakoj kategoriji. Justin Gaethje nikada nije bio borac perolake kategorije, a njegovi udarci možda su čak i snažniji od Poirierovih.

Sve u svemu, Hollowayju neće biti lako 13. travnja (četvrti mjesec) na UFC 300 eventu, a ususret njegovoj borbi protiv Gaethjea, nije zgorega prisjetiti se kako je Holloway izgledao posljednji put kada je nastupio u lakoj kategoriji.

Meč između njega i Dustina Poiriera možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 18:00