UFC

McGregor analizirao težak poraz od Poiriera: ‘Zbog takvog sam razmišljanja i zaslužio da mi izudara noge‘

Dustin Poirier i Conor McGregor
 Screenshot (YouTube, UFC)
Conor je detektirao nekoliko problema i najavio trilogiju koja će odrediti konačnog pobjednika

Bivši UFC-ov dvostruki prvak Conor McGregor u srijedu se u podužoj objavi na Instagramu osvrnuo na svoj posljednji meč.

Slavni Irac analizirao je poraz od Dustina Poiriera te u svom obraćanju javnosti priznao da je imao pogrešan pristup ovoj bobi.

Conor je nahvalio 'leg kickove' svog protivnika, izbrojao ih je pritom čak 18, a za poraz krivi i to što je jednim okom već gledao prema potencijalnom boksačkom meču s Mannyjem Pacquiaom.

"Kakvu trilogiju sada imam u rukama. Ovo je uzbudljivo. S boljim razumijevanjem 'leg kickova' vratit ću se i ponovno zabavljati u kavezu. Bio sam u drugoj brzini u ovom meču, ali sam se pojavio pripremljen bolje no ikad. Nakon hrvačkih i razmjena u klinču moji su udarci i dalje bili snažni. Po prvi puta nisam koristio niti trebao stolac između rundi, ali sam ga definitivno trebao nakon svega. Na pravom sam putu. Unatoč porazu, pravilno se razvijam", započeo je McGregor pa onda ušao u nešto dublju analizu poraza kojeg je prošlog mjeseca doživio u Abu Dhabiju:

"Uživao sam u tome što sam nakupio još nešto vremena u poznatom UFC-ovom Octagonu. 40 sekundi u tri godine je sve što sam imao do ove borbe. Odradio sam meč uglavnom u boksačkom gardu. To mi se dogodilo i jer sam izabrao ovu borbu i protivnika kao nešto što prethodi boksačkom meču s Pacmanom. Zaslužio sam mi izudara noge zbog takvog razmišljanja. Ovo nije sport kojim se treba poigravati. Pored toga, moji udarci su bili oštri i imao sam potpunu kontrolu. No, 'leg kickovi' su se nakupljali, bačeno ih je ukupno 18 na mene, a onaj posljednji je ozlijedio nogu. I to je bilo to. Stradao je peronealni živac. Fascinantno! Po prvi sam puta to doživio. Tada je uslijedio strahovit posljednji nalet mog protivnika. Skidam mu kapu. 'The Diamond' je odradio dobru borbu. Svaki od nas je pobijedio po jednom, a trilogija je tu da odredi konačnog pobjednika. Uzbuđen sam. Nije to trilogija koju sam očekivao, ali lagao bih kad bih rekao da se to nije trebalo dogoditi. Upravo je tako i oduvijek trebalo biti", poručio je, između ostalog, McGregor.

Linker
15. travanj 2024 07:16