UFC

McGregor govorio o okršaju Miočića i Jonesa: ‘Stipe posjeduje alate koji bi Jonu mogli stvoriti probleme‘

Conor McGregor

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Bit će to sjajna teškaška borba, zanima me kako će izgledati‘, rekla je UFC-ova zvijezda

Otkako je, početkom mjeseca, i službeno potvrđeno da će Stipe Miočić i Jon Jones odmjeriti snage 11. studenog u Madison Square Gardenu (UFC 295), navedena borba za pojas "heavyweight" prvaka i golemo naslijeđe jedna je od top tema u borilačkom svijetu. Mnogi borci, novinari i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o ovom "sudaru titana", a isto je nedavno učinio i Conor McGregor.

"Jones protiv Miočića bit će sjajna borba u teškoj diviziji. Jon je dokazao svoju vrijednost u teškoj kategoriji, a za Stipu kažu da je jedan od najvećih teškaša svih vremena", rekao je 35-godišnji Irac u razgovoru s američkim novinarom Adamom Glynom, pa dodao:

"Zanima me kako će to izgledati i je li Stipe trenirao sve ovo vrijeme. On posjeduje neke alate koji bi mogli stvoriti probleme Jonu".

Iako smo od "Notoriousa" navikli na razne izjave i javne eskapade, ovog je puta bio lucidan u svojoj procjeni i s njegovom se konstatacijom teško ne složiti. Ne sumnjamo da je Stipe, s obzirom na njegovu posvećenost i radnu etiku, u prethodnom razdoblju radio na sebi i održavao tjelesnu spremu, a njegov će trenažni proces vrhunac zasigurno doživjeti u nadolazećem periodu, tijekom pripremnog kampa za okršaj s Jonesom. Uvjereni smo da će Miočić za najvažniji meč u svojoj dosadašnjoj karijeri biti optimalno fizički, ali i tehničko-taktički pripremljen, a takav, kao što je i McGregor primijetio, definitivno raspolaže alatima kojima bi "Bones" mogao prouzročiti ozbiljne probleme.

Linker
16. svibanj 2024 15:46