UFC

Merab Dvalishvili: ‘Borio bih se protiv Cejuda ili Sandhagena, ali ne i protiv Umara Nurmagomedova‘

Merab Dvalishvili

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije želi mečeve protiv visokorangiranih boraca

Gruzijac Merab Dvalishvili trenutno se nalazi u podosta nezahvalnoj poziciji unutar bantam kategorije. Merab je prvoplasiran u poretku izazivača, a prema riječima Dane Whitea, Merab ‘‘već sutra može dobiti napad na titulu‘‘. Stvar je u tome što Merab ne želi napad na titulu, sve dok je njegov najbolji prijatelj na tronu.

Aljamain Sterling prvak je UFC-ove bantam kategorije, a on i Merab Dvalishvili dobri su prijatelji i sparing partneri. Obojica su jasno dali do znanja da se međusobno ne žele boriti, a Dvalishviliju preostaje čekati ili braniti prvo mjesto u poretku, sve dok je Sterling prvak bantam kategorije.

Meraba je prije nekoliko dana prozvao Henry Cejudo, ali prema navodima Chrisa Weidmana, Dvalishvilija čeka operacija šake zbog koje će izbivati pet do šest mjeseci. Merab je gostujući u MMA Houru potvrdio da vuče tu ozljedu, ali spreman je boriti se protiv Cejuda.

‘‘Odradio sam meč protiv Petra Yana s ozlijeđenom šakom. Pobijedio sam, ali želim riješiti taj problem. Ali za meč protiv Henryja Cejuda? Nema problema. Mogu se boriti protiv njega i s ozljedom. Imao sam zakazanu operaciju u ponedjeljak, ali zatražit ću drugo mišljenje za svaki slučaj. Giga Chikadze mi je predložio liječnika u Los Angelesu, a želim dodatnu provjeru kako bih saznao postoji li drugi način za sanirati ovu ozljedu. Svaki put kad udarim nekog u čelo, osjećam bol i narednih 20-ak sekundi ne mogu koristiti tu ruku. Ozljeda mi smeta čak i dok udaram u vreću ili tijekom hrvanja. Nikada nisam imao taj problem.‘‘, pojasnio je Merab.

Dvalishvili je pojasnio kako je spreman prihvatiti meč i prije nego sanira ozljedu, ali samo ako se radi o nekom od top izazivača unutar bantam kategorije. Bilo je spomena oko mogućeg meča između Umara Nurmagomedova i Meraba Dvalishvilija, ali Gruzijac se ne želi boriti protiv 11-rangiranog Nurmagomedova, barem dok ne sanira ozljedu.

‘‘Ovisi s kime bih se borio. Ako mi daju Coryja Sandhagena, borit ću se za tjedan ili dva, ne treba mi operacija. Ne trebam operaciju niti u slučaju da ću se boriti protiv Henryja Cejuda. Zagrist ću gumu za zube i sve je okej, nosit ću se s boli. To su borbe koje me čine uzbuđenim, jer se radi o protivnicima koji su visoko u poretku i na visokoj su razini. Volim se boriti i borbe me čine uzbuđenim, ali ne borbe protiv nekog kao što je Umar Nurmagomedov. On je 11. u poretku. To nije borba koja me uzbuđuje, jer on ne zaslužuje meč protiv mene. Ja sam u UFC-u više od pet godina i imam 11 mečeva iza sebe. Svaki put sam pristao na meč dok sam se uspinjao u poretku.‘‘, pojasnio je Merab zašto ne pristaje na meč protiv Umara.

Khabibov rođak Umar Nurmagomedov borac je s kojim se prema riječima Dane Whitea, ‘‘nitko ne želi boriti‘‘. 27-godišnji Dagestanac iza sebe ima 16 pobjeda i trenutno je neporažen. Pod okriljem UFC-a upisao je četiri pobjede u četiri nastupa, ali silno se muči s pronalaskom protivnika. Realnost je da trenutno ne zaslužuje meč protiv prvoplasiranog Meraba, ali nadamo se da će UFC ubrzo pronaći adekvatnog protivnika za ovog sjajnog Dagestanca.

Linker
28. travanj 2024 04:10