UFC

Merab Dvalishvili preskočio O‘Malleyja u poretku izazivača: Male promjene i u teškoj kategoriji

Merab Dvalishvili

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Gruzijski borac bantam kategorije napravio je pomak na ljestvici nakon pobjede nad bivšim prvakom

Proteklog vikenda na UFC Fight Night 221 eventu nije nastupilo pregršt rangiranih boraca, niti su se dogodili mečevi zbog kojih bi trebalo doći do nekakvih drastičnih promjena u poretku izazivača.

Nekih sitnijih promjena ipak je bilo, a najinteresantnije je bilo popratiti gdje će završiti Merab Dvalishvili nakon uvjerljive pobjede nad Petrom Yanom. Gruzijac je uoči meča držao treće mjesto u poretku, a svojom devetom uzastopnom pobjedom napravio je skok od dva mjesta i sada je prvorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije.

Preskočio je Dvalishvili i Seana O‘Malleyja koji je prvo mjesto osigurao upravo pobjedom protiv Petra Yana. Merab je to napravio na uvjerljiviji način i zasluženo je preuzeo prvo mjesto. UFC je sada u situaciji gdje imaju prvaka i prvorangiranog izazivača koji odbijaju boriti se jedan protiv drugog, jer su najbolji prijatelji. Sterling srećom ima izazivača u vidu Henryja Cejuda, a Merab je spreman čekati svoju priliku i boriti se s ostalim izazivačima sve dok je njegov prijatelj na prvom mjestu.

Petr Yan pao je dva mjesta u poretku nakon trećeg uzastopnog poraza i sada je četvrtorangirani izazivač bantam kategorije. Tri uzastopna poraza doživio je upravo od trojice boraca koji se nalaze ispred njega u poretku, ali sada je i Marlon Vera skočio iznad njega. Ekvadorac je treći a za 11 dana čeka ga meč protiv petoplasiranog Coryja Sandhagena.

Manje promjen dogodile su se u teškoj i u poluteškoj kategoriji. Alexander Volkov lakoćom je deklasirao Alexandera Romanova i tom pobjedom skočio je jedno mjesto u poretku izazivača. Volkov je preskočio Sergeija Spivaka na sedmom mjestu. Zanimljivo da je Volkov pobjedom protiv Moldavca Romanova zapravo preskočio drugog Moldavca, Sergeija Spivaka.

Tai Tuivasa i Tom Aspinall zamijenili su se za mjesta u poretku, iako nisu nastupali u skorije vrijeme. Tuivasa je pao s petog na šesto mjesto, a engleski teškaš koji se oporavlja od teške ozljede sada je peti. Stipe Miočić prošli tjedan je dijelio prvo mjesto s Cirylom Ganeom, ali već ovaj tjedan vraćen je na drugo mjesto u poretku izazivača.

Što se poluteške kategorije tiče, Nikita Krylov pobjedom nad Ryanom Spannom nije napredovao u poretku i ostao je šestorangirani izazivač poluteške kategorije. Spann je pretrpio pad od dva mjesta i sada je desetorangirani izazivač u toj kategoriji. Preskočili su ga Paul Craig i Volkan Oezdemir.

Ostale promjene i kompletne rang ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 19:10