UFC

Merab Dvalishvili stao u obranu Henryja Cejuda: ‘Nije ovdje zbog novca, nego zbog ostavštine‘

Merab Dvalishvili (lijevo) i Henry Ceudo (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Gruzijac izrazito cijeni borca s kojim će se boriti na UFC 298 eventu

Devet pobjeda zaredom upisao je Merab Dvalishvili unutar UFC-ovog kaveza. U sklopu tog niza porazio je nekoliko elitnih boraca među kojima se svakako ističu Petr Yan i Jose Aldo.

Unatoč fantastičnom pobjedničkom nizu, Merab Dvalishvili još uvijek nije dobio priliku boriti se za titulu prvaka u bantam kategoriji. Gruzijac će trebati desetu uzastopnu pobjedu, a protivnik će mu biti Henry Cejudo, bivši prvak dvaju različitih UFC-ovih težinskih kategorija.

‘‘Triple C‘‘ nekoć je držao pojaseve u muha i bantam kategoriji, umirovio se 2020. godine, a prošle godine vratio se profesionalnom sportu. Izgubio je Cejudo u svom povratničkom nastupu, a bolji od njega bio je Aljamain Sterling. Cejudo se vratio nastupima jer želi ponovno postati prvakom, a također ima ambiciju osvojiti pojas i u perolakoj kategoriji. Jako teško će ostvariti sve što je naumio, a pitate li Seana O‘Malleyja, on smatra kako se Cejudo nije niti vratio zbog sportskih ambicija. Prvak bantam kategorije vjeruje kako je Cejudo upao u lošu financijsku situaciju i vratio se kako bi zaradio još ponešto novca. Merab Dvalishvili stao je u obranu svog ovotjednog protivnika.

‘‘Uočio sam kako je O‘Malley ‘tvita‘ ili rekao nešto tipa: ‘Henry se bori samo zbog novca‘. To je glupost. Mi se borimo za ostavštinu. Henry Cejudo je dobro. On je višestruki prvak i bio je nositelj pojasa u dvije različite kategorije. Mislim da mu sasvim dobro ide i da se ne bori za novac. On se bori zbog ostavštine i zato što je šampion. Cejudo voli samo zlato i to je sve što želi. Očekujem vrlo snažnog Henryja Cejuda. Spreman sam fizički i mentalno te ću se još jednom pokazati svijetu.

‘‘On je odradio jako dobar posao u meču protiv ‘Alje‘ (Sterlinga), izgubio je podijeljenom sudačkom odlukom. Bio je to tijesan meč. ‘Aljo‘ ga je porazio, ali Henry Cejudo i dalje ima ‘ono nešto‘. On se ne bori zbog novca, nego zbog ostavštine.‘‘, poručio je Merab za MMA Fighting.

Dvalishvili želi prikazati svog protivnika u što boljem svjetlu, jer ne želi da netko kasnije umanjuje njegovu pobjedu, ako do pobjede dođe, naravno. No, vjerojatno je i u pravu. Henry Cejudo uvijek je bio veliki natjecatelj i sportaš, a glavnina njegove motivacije sigurno ne leži u novcu.

Linker
27. travanj 2024 17:02