UFC

Henry Cejudo odlazi u mirovinu u slučaju poraza od Dvalishvilija: ‘Idem na sve ili ništa, zlato ili blato‘

Henry Cejudo

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Cejudo će zasigurno dati sve od sebe da pobijedi Dvalishvilija, a Merab će učiniti to isto

Bivši prvak Henry Cejudo bio je nekoliko godina u mirovini, a zatim se vratio te je izgubio od Aljamaina Sterlinga u borbi za titulu bantam kategorije, a ovoga vikenda ispred sebe ima novi težak izazov. Sterlingov prijatelj Merab Dvalishvili pokušat će učiniti isto što i Sterling te poraziti Cejuda, a to bi mu moglo donijeti i napad na titulu.

Cejudo ima 37 godina te je u poznim borilačkim godinama, a na jučerašnjoj press konferenciji je potvrdio kako će ovo biti njegova posljednja borba u slučaju poraza. Rekao je da će ići na sve ili ništa:

‘‘Na kraju, ovo će biti moje sve ili ništa. Rekao sam svom timu, ili zlato ili blato. Ako ne uspijem pobijediti sve i imati sve, ja sam van ove igre. Taj rok i taj pritisak namjerno stavljam na sebe jer volim ovaj sport i shvaćam ga ozbiljno. Učinio sam sve što se može učiniti. Koji ku**c, što ja još imam za dokazati? Sada me motivira jedino bijes. Malo sam bijesan na sebe, ali i dalje motiviran‘‘, rekao je jučer na press konferenciji.

‘‘Moj cilj, iako znam da ćete me pljuvati zbog ovoga, jest pojas u perolakoj kategoriji. Već sam branio onaj u bantamu. Da, izgubio sam ga podijeljenom odlukom, ali tko god bude na čelu perolake, želim njega‘‘, dodao je.

Cejudo će zasigurno dati sve od sebe da pobijedi Dvalishvilija, a Merab će učiniti to isto. Bit će ovo jedna fenomenalna borba, odlična uvertira za meč za titulu u perolakoj kategoriji između Volkanovskog i Topurie.

Linker
30. travanj 2024 00:30