UFC

Merab objasnio zašto je počeo ljubiti O‘Malleyja u drugoj rundi: ‘Znao sam da neće tapkati, pa sam htio pokazati dominaciju‘

 Herb Dean i Merab Dvalishvili

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Za Meraba je najvažnije da je na kraju iz kaveza izašao kao prvak u bantam kategoriji

Merab Dvalishvili od jučer je novi prvak UFC-a u bantam kategoriji. Punih pet rundi pritiskao je i dominirao O‘Malleyja koji je izgledao jako loše, a odmah se vidjelo da neće imati laganu večer. Meraba sada očekuje Umar Nurmagomedov, a za očekivati je da će meč biti najavljen u nekoj doglednoj budućnosti.

Jedan trenutak koji je svima ostao u sjećanju jest kraj druge runde, o čemu smo vam pisali jučer. Merab je počeo ljubiti O‘Malleyja po vratu i leđima, a na pressici su ga pitali zašto je to radio:

‘‘Zgrabio sam mu vrat i imao je oko deset sekundi do kraja. Znao sam da će čekati i da neće zaspati i tapkati na to. Samo sam ga želio malo ismijati. Poljubio sam ga jer sam želio pokazati da dominiram, da kontroliram borbu i da ću ga slomiti. No kada sam ga pustio, počeo me udarati i dobio sam udarac u potiljak. Ispričao sam se sucu‘‘, rekao je Merab, a zatim se dotaknuo verbalnog okršaja s O‘Malleyjevim trenerom na samom startu borbe:

‘‘Pričao je sranja prema meni, a ja sam mu rekao da prestane. Nitko mu ništa nije govorio pa je samo nastavio. Kada to trener radi u nogometu i košarci, bude diskvalificiran. Ali eto, ovdje očito ne.‘‘

Kako god, za Meraba je najvažnije da je na kraju iz kaveza izašao kao prvak u bantam kategoriji. O‘Malley revanš sigurno neće odmah dobiti jer u samoj borbi nije napravio apsolutno ništa, a novu priliku sigurno će morati zaslužiti nekom velikom pobjedom nad nekim dobrim imenom.

Linker
17. rujan 2024 20:38