UFC

Israel Adesanya zaprijetio Robertu Whittakeru ususret revanšu: ‘Bit će još gore nego prvi put‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Aktualni prvak srednje kategorije izuzetno je motiviran ususret revanšu protiv bivšeg prvaka

Više od dvije godine, prošle su od UFC 243 priredbi na kojoj je Israel Adesanya lakoćom savladao Roberta Whittakera. Nigerijac je tom pobjedom postao neprikosnovenim prvakom UFC-ove srednje kategorije, a Whittaker je nokautiran u drugoj rundi borbe.

Nije Whittaker klonuo duhom nakon toga, nego je upisao tri pobjede protiv top izazivača i time je ponovno zaslužio borbu protiv Adesanyje. Revanš Novozelanđanina i Nigerijca trebao bi se dogoditi u drugom mjesecu iduće godine, točnije 12. veljače. Whittaker je u posljednjim nastupima pokazao određene promjene u svojoj taktici. Naime, ‘‘Reaper‘‘ je osjetno više hrvao nego inače, a može se pretpostaviti kako je to segment kojim želim ugroziti i Adesanyju, inače vrhunskog kickboksača.

Ipak, Israel Adesanya smatra kako drugi meč neće ponuditi naročito drukčiji ishod od onog koji smo gledali 2019. godine.

‘‘Pogledajte u moji oči. Jedi, spavaj, treniraj, ponovi. To je nepobjedivi plan. Ovo će biti još gore nego prvi put.‘‘, napisao je Adesanya putem Twittera, priloživši su uz to kraći video.

Prvak srednje kategorije nedavno se dotaknuo Roberta Whittakera i putem videa na svom Youtube kanalu. Adesanya ističe kako ga određeni Whittakerovi postupci dodatno motiviraju tijekom trening kampa.

‘‘Motivira me što ne traži izlike poput Vettorija ili Coste. Prihvatio je svoj poraz. Konačno je priznao da sam mu ušao u glavu te da je bio previše emotivan. Napokon je priznao ono što ja govorim cijelo je**no vrijeme. Zbog toga sam puno ozbiljniji oko revanša, jer on će doći sa željom za dokazivanjem.‘‘, objasnio je Izzy.

Uistinu, Robert Whittaker posve drukčije i kvalitetnije nosi se s porazom od Adesanyje. Dok Vettori, a naročito Costa, nerijetko traže bizarne izlike, Whittaker je poraz prihvatio, nanizao je tri pobjede, a revanš čeka spreman i motiviran. Nema sumnje kako Whittaker može pružiti više od onog što je prezentirao u desetom mjesecu 2019. godine, ali puno toga pita se i Israela Adesanyju. U svakom slučaju, sjajan meč čeka nas u veljači na UFC 271 priredbi.

Linker
22. travanj 2024 08:55