UFC

Michael Bisping: ‘Miočić s iduće dvije pobjede može postati najveći svih vremena‘

 screenshot (YouTube)
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije jako cijeni Stipu Miočića i njegova postignuća

Kako se borba Stipe Miočića i Francisa Ngannoua bliži, tako imamo priliku popratiti sve više različitih analiza same borbe, njenih sudionika i onoga što može biti drugačije od prvog njihovog okršaja, održanog početkom 2018. godine. Jedan od onih koji su se analizom pozabavili je Michael Bisping, a budući da je bivši UFC prvak srednje kategorije poznat kao vrlo elokventan i zanimljiv analitičar, njegova prognoza svakako ulazi među one važnije i svakako relevantnije za pročitati.

Spomenutu svoju prognozu Bisping je iznio u razgovoru za MMA Junkie, gdje se prvo okrenuo Ngannouu i onome što se kod njega promijenilo te kao kakav bi drugačiji borac u ovaj revanš mogao ući.

"Mislim da će Ngannou imati više samopouzdanja jer u prvoj borbi je bio još svojevrsna beba u ovom sportu. Bio je žrtva svog vlastitog uspjeha jer bi do tada samo ušao u borbu, dotakao protivnika i sve bi bilo gotovo, a protivnici bi spavali. To je sjajno, to će te učiniti slavnim i dobit ćeš puno fanova te zaraditi puno novaca. No, nisi još uvijek ništa naučio. Kao borac najviše možeš naučiti kad se susretneš s nečim novim, kad se nađeš u neočekivanoj poziciji ili čak kroz par poraza. Sigurno je naučio puno iz te borbe, no nakon toga je ponovno odradio četiri borbe u kojima je sve savladao doslovno u trenutku. Sjajno je to za samopouzdanje i donijelo mu je borbu za titulu, no hoće li protiv Stipe zbog toga ponoviti iste pogreške? Hoće li ponovno biti nespreman za ono što ga čeka? Ja osobno sam za borbe uvijek bio maksimalno spreman i davao sam sve od sebe u dvorani jer sam znao da mi je to potrebno. Da sam znao da mogu dotaknuti protivnika i time završiti borbu, nisam siguran da bih sam sebe gurao na jednaki način", vrlo je zanimljivo svoje mišljenje iznio Bisping.

Onda se okrenuo Stipi, koji je u prvoj borbi uvjerljivo slavio, da bi ponovno ovu otvorio kao autsajder.

"Stipe u borbu ulazi kao autsajder i kao najveći prvak teške kategorije te kao borac koji je Ngannoua već savladao. Sigurno je malo isfrustriran time, posebno jer je ludo kladiti se protiv takvog prvaka, zar ne? Tako da ja naginjem prema Stipi na račun svega što je već napravio, no Ngannou je od prošle borbe sigurno više toga novog naučio. Trenira u dobroj dvorani, radio je na hrvanju. Mislim kako će sve biti jasno već u prvoj rundi. Ako Ngannou pobijedi, to će biti unutar prvih pet minuta. Što borba bude dalje prolazila, šanse su mu manje. Pogledajte ga kako izgleda. Svi ti mišići izgledaju sjajno i vjerojatno će s vremenom postati zvijezda akcionih filmova, ako to nakon UFC-a bude želio. No, ti isti mišići te umaraju. Stipe je također velik tip, ali je puno prilagođeniji borbi na odluku. Moguće su dvije opcije. Ili će Stipe napraviti isto kao prošli put, odvući ga u dalje runde i pobijediti ili će ga Ngannou uspjeti pogoditi i završiti u prvoj rundi", vrlo realno zvuči Michaelova prognoza.

Kako stvari stoje te kako UFC-ov predsjednik već mjesecima najavljuje, pobjednika bi trebala čekati borba protiv Jona Jonesa, koji namjerava usponom na teškaški tron sebe promovirati u apsolutnog "G.O.A.T.-a" MMA-a. Ipak, Bisping upravo u tome vidi priliku da se jedan drugi promovira kao takav.

"Khabib se umirovio i Jones je sad ponovno pound-for-pound broj 1. Ako Jones ode u tešku kategoriju i postane prvak, mislim da će biti neupitno najveći svih vremena. No, onda opet, ako Stipe pobijedi Ngannoua, a nakon toga i Jonesa, onda imamo jako dobar argument da njega proglasimo najvećih MMA borcem svih vremena", zanimljivo je zaključno razmišljanje bivšeg UFC prvaka, a danas cijenjenog komentatora i analitičara.

Linker
26. travanj 2024 21:34