UFC

Michael Bisping objasnio je zašto sumnja da bi Francis Ngannou bio uspješan protiv top boksača

Francis Ngannou

 screenshot (YouTube)
Umirovljeni engleski MMA borac vidi određene nedostatke u tehnici prvaka UFC-ove teške kategorije

Zaljubljenost Francisa Ngannoua u boks, nije nikakva tajna. UFC-ov prvak teške kategorije silno se želi okušati u tom sportu. Prije nekoliko dana, imali ste prilike pročitati kako Ngannou ne planira potpisati novi ugovor s UFC-om, ukoliko mu opcija odrađivanja boksačkog meča nije uključena.

Svima je jasno da je Francisov forte upravo borba u stojci. 12 nokauta kroz ukupno 16 odrađenih mečeva, niz borbi koje nisu niti izašle iz prve runde, samo su neke od njegovih referenci kad su udaračke vještine u pitanju. Ipak, često se ''Predatoru'' spočitava manjak tehnike, koji uspijeva nadomjestiti enormnom snagom koju posjeduje.

Jedan od skeptičnih kad je Francisov prelazak u boks u pitanju, jeste bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Michael Bisping. Umirovljeni borac i trenutno UFC-ov komentator, putem svog YouTube kanala, osvrnuo se na tu temu.

''Tip (Ngannou) je apsolutno zastrašujuć i udara nevjerojatno snažno. Međutim, protiv boksača, on ne može raditi ono što inače radi, zato što kad god zamahne, ostaje jako otvoren. Slušajte, ako uspije pogoditi, Bog vas blagoslovio, ali naje**li ste. Nema razloga zbog kojeg on ne bi mogao nokautirati boksače, ali morao bi ih pogoditi prvi, a nisam siguran može li on to.''

Naravno da Ngannou vjeruje u sebe i zasigurno će nastaviti inzistirati na boksačkom meču. Međutim, brojna se pitanja nameću, čak ako mu čelnici UFC-a i dopuste takav izlet. Pitanje je koji bi boksač pristao na taj meč. Francis Ngannou jeste popularan, ali nije na razini Conora McGregora, koji je dobio priliku boksati s Floydom Mayweatherom. Ukoliko borba Ngannoua s nekim poput Deontayja Wildera, Tysona Furyja ili Anthonyja Joshue može privući velik interes i zaradu, nema sumnje kako će to promotori i prepoznati. Vrijeme će pokazati što će se dogoditi s Francisovim planiranim izletom u boks. Jučer su on i Tyson Fury odradili razmjenu prijedloga za njihov potencijalni međusobni meč, a više o tome, možete pročitati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 12:21