UFC

Ngannou otkrio tko je najbolji udarač u MMA-u: ‘On radi sve kao i Gane, ali na bolji način‘

Stipe Miočić vs. Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov prvak teške kategorije u hvalospjevima je pričao o još jednom UFC prvaku

Pregršt je odličnih udarača unutar UFC-a. Ipak se radi o najboljoj MMA promociji na svijetu i stoga ne čudi koncentracija kvalitete koju imaju. Rasprave o najboljem boksaču unutar promocije, često se aktualiziraju svaki put kad Max Holloway nastupa. Često se tu vrte imena spomenutog Hollowayja, ali i Petra Yana, Dustina Poiriera, Conora McGregora itd.

Međutim, nešto rjeđe priča se o najboljim udaračima, točnije o borcima koji posjeduju najbolji set vještina kad je kompletna stojka u pitanju. UFC-ov prvak teške kategorije, Francis Ngannou, odabrao je svog favorita. Radi se o Israelu Adesanyju, prvaku srednje kategorije, a Francis je putem videa na svom YouTube kanalu, objasnio svoj odabir.

''Stavrno je teško dati jasan i objektivan argument za Izzyja, zato što ću možda biti emocionalan i subjektivan. Izzyja gledam kao brata i stoga netko neće objektivno shvaćati stvari koje govorim o njemu. Ali reći ću, on je sjajan tip i najbolji udarač u ovom sportu.'', započeo je ''Predator'', a zatim je nešto detaljnije pojasnio svoj izbor.

''Znate, pokušao sam ga dovesti u svoj trening kamp (za meč protiv Ganea), ali restrikcije na Novom Zelandu zbog globalne pandemije, spriječile su nas u tome naumu. Ali volio bih da je on došao ovdje te da mi je pomogao s udaračkim segmentom igre, radom nogu i svime ostalim. Ako pogledate njegov stil, on radi sve što radi i Ciryl Gane, samo na bolji način od njega. On je bio spreman doći ovdje i pomoći mi, ali nije bilo moguće to ostvariti.'', objasnio je Ngannou.

Inače, Adesanya kao Nigerijac i Ngannou kao Kamerunac, izuzetno su ponosni na kontinent s kojeg dolaze. Njih dvojica te Kamaru Usman (Nigerijac), drže se poput braće i gaje veliko uzajamno poštovanje jedni prema drugima. Nema sumnje kako bi Israel Adesanya bio uistinu sjajna akvizicija za Francisov trening kamp, no to se nažalost po Kamerunca, nije dogodilo.

Ngannou se morao snaći s nekim drugim sparing partnerima, a jedan od njih jeste UFC-ov teškaš Blagoy Ivanov. Kraći uvid u neke od ''Predatorovih'' sparinga uoči meča s Ganeom, možete pogledati pri dnu ovog teksta. Ngannou će svoj pojas prvaka teške kategorije braniti 22. siječnja, protiv spomenutog Ganea, inače sjajnog tehničara kad je stojka u pitanju.

Linker
22. travanj 2024 08:20