UFC

Michael Bisping podržao odluku Charlesa Oliveire: ‘Možete se boriti s ozljedama, ali ne i s ovakvom posjekotinom‘

Charles Oliveira

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije zna koliko je komplicirano boriti se s posjekotinama na licu

‘‘Nisu nam ništa javili. Mi bismo ga poslali kod plastičnog kirurga koji bi posjekotinu zašio iznutra. Znate, odmah bi smo to riješili. Ti tipovi nas nikada ne zovu kada se nešto ovakvo dogodi. Nazovu nas već kada je zašiveno. No, s druge strane, razumijem zašto nije želio riskirati‘‘, bile su riječi Dane Whitea nakon što je Charles Oliveira otkazao nastup na UFC 294 eventu.

Podsjećamo, Brazilac je zadobio ogromnu posjekotinu iznad desnog oka i bilo bi previše riskantno ući u meč protiv Islama Makhacheva s takvim ožiljkom. Jedan udarac mogao bi otvoriti ranu i dovesti do prekida meča zbog obilnog krvarenja. Prava šteta što je Oliveira zadobio tu ozljedu na posljednjem sparingu u svom trening kampu, ali takve stvari jednostavno se ponekad dogode.

Naravno, nakon Whiteove izjave i nakon informacije da se radilo o posljednjem sparingu, Oliveira se našao na udaru kritičara. Neki ne razumiju kako se Oliveira mogao izložiti takvom sparingu deset dana prije meča, a mnogima je žao i zbog Whiteovih tvrdnji da se ozljeda mogla sanirati. U obranu Brazilca stao je Michael Bisping, borac koji zna ponešto o posjekotinama, ozljedama oka i poteškoćama koje dolaze s takvim ozljedama.

‘‘Ako se radi o teškoj posjekotini dva ili tri tjedna prije meča, ne možete se boriti. Moguće je boriti se s ozljedama, ali ogromna posjekotina iznad oka, to bi bilo jako loše. Odmah bi se otvorilo i to bi bilo to. Možda bi ga jednostavno UFC povukao iz meča nakon što bi vidjeli posjekotinu.‘‘, rekao je Bisping putem svog YouTube kanala i vjerojatno je u pravu.

UFC je brzo reagirao nakon Oliveirinog otkazivanja. Kontaktirali su Alexandera Volkanovskog, prvaka perolake kategorije, a Volkanovski je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘. Riskantan potez za Volkanovskog, jer ranije ove godine već je propustio jednu priliku za osvajanje pojasa u lakoj kategoriji. U drugom mjesecu ove godine Makhachev je porazio Volkanovskog jednoglasnom odlukom sudaca, a Volkanovski je pristao na revanša bez da je prošao kompletan trening kamp. Islam Makhachev smatra da Volkanovski ništa ne riskira uskakanjem na ‘‘short notice‘‘, ali Bisping i mnogi drugi se ne slažu.

‘‘Ako Volkanovski izgubi od Islama dvaput zaredom, neće dobiti novi napad na titulu. To je pravi rizik u ovoj priči, a budimo iskreni, Islam će biti ogroman favorit. Osim što je već porazio Volkanovskog i što je veći od njega, radi se i o ‘short noticeu‘. Znam da je Volkanovski profesionalac i da svoj posao shvaća ozbiljno, ali uskače dva i pol tjedna ranije (10 dana ranije zapravo, op.a.).‘‘, zaključak je Bispinga.

Linker
01. svibanj 2024 06:26