UFC

Adesanya prognozirao revanš Makhacheva i Volkanovskog: ‘Volk je pobijedio i prvi put, ovaj put će ga završiti‘

Israel Adesanya (lijevo) i Alexander Volkanovski (desno)

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Bivši prvak srednje kategorije ne skriva svog favorita

Narednih tjedan dana nerijetko ćemo slušati analize koje se tiču borbe između Alexandera Volkanovskog i Islama Makhacheva. Iznenadno smo dobili taj revanš, točnije, nakon otkazivanja Charlesa Oliveire.

Volkanovski je pristao ponovno se okušati protiv Islama Makhacheva, nakon što je u drugom mjesecu ove godine poražen jednoglasnom odlukom sudaca. Volkanovski je tada pružio fantastičan otpor prvaku lake kategorije, ali nedovoljno dobar da bi preuzeo tron u lakoj kategoriji.

Novi pokušaj imat će sljedeću subotu u Abu Dhabiju, a s obzirom da je uskočio na ‘‘short notice‘‘ samo 11 dana prije eventa, teško je očekivati njegovu pobjedu. Islam Makhachev prošao je kompletan pripremni kamp, fizički i kondicijski maksimalno je spreman, dok Volkanovski dolazi na meč bez ozbiljnih priprema. Unatoč tome, Israel Adesanya uvjeren je u pobjedu Volkanovskog.

‘‘Smatram da ga je ‘Volk‘ porazio i prvi put. Kako je borba odmicala, moglo se uočiti da samopouzdanje Volkanovskog raste. Ovaj put Volkanovski dolazi na ‘short notice‘, nema ništa za izgubiti. Provodio je vrijeme u dvorani i spreman je za borbu.‘‘, započeo je ‘‘Izzy‘‘, a potom je dao zanimljivu prognozu.

‘‘Mislim da će ga Volkanovski poraziti prekidom ovaj put. Ali moramo računati da sam ja subjektivan. Da mi je dopušteno kladiti se, znam na koga bih stavio svoj novac.‘‘, dodao je Adesanya.

Volkanovski i Adesanya dugogodišnji su prijatelji i povremeni trening partneri unutar City Kickboxing dvorane. Stoga ne iznenađuje Adesanyino favoriziranje Volkanovskog, ali tko zna, možda se i obistini njegova prognoza.

Linker
29. travanj 2024 05:48